Egyéb

Wifis klíma

Posted

Wifis klíma – miért is szeretjük annyira?


A modern technika egyik újfajta kényelmi szolgáltatása a wifis klíma. A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően napjainkban már az élet egyre több területén jelennek meg olyan lehetőségek, melyek kényelmi funkciókkal könnyítik meg az életünket. Jó pár éve már elértük azt, hogy a split klímáknál többféle programozási lehetőség (éjszakai, csendes, turbó…), időzítés, egyedi beállítási lehetőségek voltak elérhetőek. Jelentős ugrást hozott a wifi adapter megjelenése a klímákban számos klíma gyártó kínálatában. Így a wifis klíma, vagy más néven okos klíma az internetre csatlakozva távolról is vezérelhetők, tovább növelve használati lehetőségeiket.


wifis klíma, okos klíma


Mik is az előnyei tehát a wifis klímának?


Megkaptuk ezzel az eszközzel a lehetőséget, hogy az interneten keresztül távolról tudjuk irányítani klímánkat. Ez azt jelenti, hogy ha van internet hozzáférésünk, akkor bárhol vagyunk, ellenőrizhetjük és vezérelhetjük a készüléket. Jól jöhet ez a lehetőség, ha mondjuk elmegyünk otthonról, és elfelejtettük, hogy elindulás előtt kikapcsoltuk-e a klímánkat. Mobiltelefonunk segítségével ellenőrizhetjük és ha tényleg elfelejtettük kikapcsolni, távolról is megtehetjük azt. De a leghasznosabb funkciója az, hogy már hazaérkezésünk előtt be tudjuk kapcsolni a légkondit vagy a kívánt hőfokra tudjuk átállítani. Így nem kell egész nap üzemelnie, de hazaérkezésünktől már az optimális hőmérséklet fogad minket. A legtöbb klímán már van időzítő, de azt csak egy fix időpontra és fix programmal tudjuk előzetesen beállítani. Okos klímával az sem lesz gond, ha éppen a változékony időjárás miatt szeretnénk melegebbet estére, mint gondoltuk. Az is lehet, hogy az előzetesen tervezett időponttól előbb vagy éppen később érünk haza, de szerencsére napközben még korrigálni tudjuk a működését, a hőfokot. De az internetes vezérlés további lehetőségeket is nyújt részünkre, például a hőmérsékletet vagy a fogyasztást nyomon tudjuk követni, és igényeink szerint pontosabban személyre tudjuk szabni a klímánk funkcióit.

A wifis klíma működése


A beépített wifi modul vagy wifi adapter segítségével fel tud csatlakozni az internetre, amin keresztül távolról is el tudjuk érni berendezésünket. Hogy használni is tudjuk, először is le kell töltenünk a mobiltelefonunkra vagy tabletünkre a klíma gyártó applikációját. Az első használat előtt az applikációban regisztrálni kell, majd össze kell párosítani vele a klímaberendezést, ennek során pedig megadni az otthoni internet csatlakozási adatainkat. Ezt a folyamatot szerencsére csak egyszer kell végig csinálni, a beállításokat eltárolja a készülék. Ezután már ki tudjuk használni a wifis kapcsolat által nyújtott előnyöket, például lehetőségünk lesz a távolból irányítani a klíma működését.


wifis klíma, okos klíma


Milyen problémák lehetnek a wifis vezérléssel?


Mivel a vezérlés az interneten keresztül történik, a klímaberendezésnek és a vezérlő egységnek (mobil telefonnak/tabletnek) egyaránt online állapotban kell lennie. Ha otthon nem működik a wifi, például internetszolgáltatás kimaradása vagy esetleg áramszünet van, akkor távolról nem fogjuk tudni elérni a berendezést. Persze áramszünet esetén egyébként sem működne. Ugyanez fordítva is igaz, az irányító eszközünkkel az internetre (wifin vagy mobilneten) kell csatlakozni, hogy a parancsot el tudjuk küldeni. Figyelni kell arra, hogy ha nincs mobil internetes kapcsolatunk, akkor még a hazaindulás előtt wifiről állítsuk be a klíma kívánt működését. Ha hosszabban nem vagyunk otthon, és ezért áramtalanítjuk a lakást, akkor természetesen szintén nem fogjuk tudni távolról működésbe hozni klímánkat.


Mennyire elterjedtek a wifis klíma berendezések?


Ma már a legtöbb klíma gyártónál széles választékban megtalálhatóak az okos klímák. Az áruk nyilván valamennyivel magasabb egy műszakilag hasonló, de nem wifis készülékénél. Az ár attól is függ, mennyire személyre szabható a vezérlés és milyen funkciói vannak. a klímaberendezések árát nem a wifi funkció emeli meg jelentősen. Mindenképp érdemes átgondolni még a klíma kiválasztása előtt, hogy szüksége lesz-e erre a lehetőségre a klíma használatakor és rááldoz-e annyit, hogy ezt a plusz funkciót is megvásárolja.


Hívjon minket bizalommal,

segítünk a wifis klíma kiválasztásában

és felszerelésében!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

 

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!


Példák wifis klímákra:

Syen Bora Plusz

Fisher Art klíma

Gree Comfort X klíma

Gree Lomo Plusz klíma

Gree U-Crown klíma

Gree Amber klima

Cascade Vision klíma

Fisher Comfort Plusz klíma

Klíma márkák wifi applikációi:

https://gree-magyarorszag.hu/gree-klima-applikacio/

https://www.cascadeklima.hu/wp-content/uploads/2019/08/Wifi-kapcsolat-0801.pdf

https://www.fisherklima.hu/letoltesek/hasznalati/FI_OM_WIFI-USB-01_hu.pdf

https://www.tclklima.hu/wp-content/uploads/2019/07/TCL_IAC_WIFI_kezelesi_2019-07-28_print.pdf

Wifis klíma


Lakásklíma

Hőszivattyús klíma

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Fisher klíma

Syen klíma

Panasonic klíma

Fujitsu klíma

Gree klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Új klíma előnyei

Légkondi szerelés Budapest és Pest Megye területén

Klíma akciók Klíma tisztítás

Akciós klímák

Klíma szereléssel együtt

Wifis klíma
Wifis klíma

Wifis klíma

Summary
Article Name
Wifis klíma, okos klíma
Description
A wifis klíma, okos klíma az internetre csatlakozva távolról is vezérelhető, például hazaérkezésünk előtt beállítható a kívánt hőmérséklet. Segítünk a választásban!