Egyéb

Wifis klíma

Posted

Wifis klíma – miért is szeretjük annyira?


A modern technika egyik újfajta kényelmi szolgáltatása a wifis klíma. A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően napjainkban már az élet egyre több területén jelennek meg olyan lehetőségek, melyek kényelmi funkciókkal könnyítik meg az életünket. Jó pár éve már elértük azt, hogy a split klímáknál többféle programozási lehetőség (éjszakai, csendes, turbó…), időzítés, egyedi beállítási lehetőségek voltak elérhetőek. Jelentős ugrást hozott a wifi adapter megjelenése a klímákban számos klíma gyártó kínálatában. Így a wifis klíma, vagy más néven okos klíma az internetre csatlakozva távolról is vezérelhetők, tovább növelve használati lehetőségeiket.


wifis klíma, okos klíma


Mik is az előnyei tehát a wifis klímának?


Megkaptuk ezzel az eszközzel a lehetőséget, hogy az interneten keresztül távolról tudjuk irányítani klímánkat. Ez azt jelenti, hogy ha van internet hozzáférésünk, akkor bárhol vagyunk, ellenőrizhetjük és vezérelhetjük a készüléket. Jól jöhet ez a lehetőség, ha mondjuk elmegyünk otthonról, és elfelejtettük, hogy elindulás előtt kikapcsoltuk-e a klímánkat. Mobiltelefonunk segítségével ellenőrizhetjük és ha tényleg elfelejtettük kikapcsolni, távolról is megtehetjük azt. De a leghasznosabb funkciója az, hogy már hazaérkezésünk előtt be tudjuk kapcsolni a légkondit vagy a kívánt hőfokra tudjuk átállítani. Így nem kell egész nap üzemelnie, de hazaérkezésünktől már az optimális hőmérséklet fogad minket. A legtöbb klímán már van időzítő, de azt csak egy fix időpontra és fix programmal tudjuk előzetesen beállítani. Okos klímával az sem lesz gond, ha éppen a változékony időjárás miatt szeretnénk melegebbet estére, mint gondoltuk. Az is lehet, hogy az előzetesen tervezett időponttól előbb vagy éppen később érünk haza, de szerencsére napközben még korrigálni tudjuk a működését, a hőfokot. De az internetes vezérlés további lehetőségeket is nyújt részünkre, például a hőmérsékletet vagy a fogyasztást nyomon tudjuk követni, és igényeink szerint pontosabban személyre tudjuk szabni a klímánk funkcióit.

A wifis klíma működése


A beépített wifi modul vagy wifi adapter segítségével fel tud csatlakozni az internetre, amin keresztül távolról is el tudjuk érni berendezésünket. Hogy használni is tudjuk, először is le kell töltenünk a mobiltelefonunkra vagy tabletünkre a klíma gyártó applikációját. Az első használat előtt az applikációban regisztrálni kell, majd össze kell párosítani vele a klímaberendezést, ennek során pedig megadni az otthoni internet csatlakozási adatainkat. Ezt a folyamatot szerencsére csak egyszer kell végig csinálni, a beállításokat eltárolja a készülék. Ezután már ki tudjuk használni a wifis kapcsolat által nyújtott előnyöket, például lehetőségünk lesz a távolból irányítani a klíma működését.


wifis klíma, okos klíma


Milyen problémák lehetnek a wifis vezérléssel?


Mivel a vezérlés az interneten keresztül történik, a klímaberendezésnek és a vezérlő egységnek (mobil telefonnak/tabletnek) egyaránt online állapotban kell lennie. Ha otthon nem működik a wifi, például internetszolgáltatás kimaradása vagy esetleg áramszünet van, akkor távolról nem fogjuk tudni elérni a berendezést. Persze áramszünet esetén egyébként sem működne. Ugyanez fordítva is igaz, az irányító eszközünkkel az internetre (wifin vagy mobilneten) kell csatlakozni, hogy a parancsot el tudjuk küldeni. Figyelni kell arra, hogy ha nincs mobil internetes kapcsolatunk, akkor még a hazaindulás előtt wifiről állítsuk be a klíma kívánt működését. Ha hosszabban nem vagyunk otthon, és ezért áramtalanítjuk a lakást, akkor természetesen szintén nem fogjuk tudni távolról működésbe hozni klímánkat.


Mennyire elterjedtek a wifis klíma berendezések?


Ma már a legtöbb klíma gyártónál széles választékban megtalálhatóak az okos klímák. Az áruk nyilván valamennyivel magasabb egy műszakilag hasonló, de nem wifis készülékénél. Az ár attól is függ, mennyire személyre szabható a vezérlés és milyen funkciói vannak. a klímaberendezések árát nem a wifi funkció emeli meg jelentősen. Mindenképp érdemes átgondolni még a klíma kiválasztása előtt, hogy szüksége lesz-e erre a lehetőségre a klíma használatakor és rááldoz-e annyit, hogy ezt a plusz funkciót is megvásárolja.


Hívjon minket bizalommal,

segítünk a wifis klíma kiválasztásában

és felszerelésében!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

 

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!


Példák wifis klímákra:

Syen Bora Plusz

Fisher Art klíma

Gree Comfort X klíma

Gree Lomo Plusz klíma

Gree U-Crown klíma

Gree Amber klima

Cascade Vision klíma

Fisher Comfort Plusz klíma

Klíma márkák wifi applikációi:

https://gree-magyarorszag.hu/gree-klima-applikacio/

https://www.cascadeklima.hu/wp-content/uploads/2019/08/Wifi-kapcsolat-0801.pdf

https://www.fisherklima.hu/letoltesek/hasznalati/FI_OM_WIFI-USB-01_hu.pdf

https://www.tclklima.hu/wp-content/uploads/2019/07/TCL_IAC_WIFI_kezelesi_2019-07-28_print.pdf


Lakásklíma

Hőszivattyús klíma

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Fisher klíma

Syen klíma

Panasonic klíma

Fujitsu klíma

Gree klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Új klíma előnyei

Légkondi szerelés Budapest és Pest Megye területén

Klíma akciók Klíma tisztítás

Akciós klímák

Klíma szereléssel együtt

Summary
Article Name
Wifis klíma, okos klíma
Description
A wifis klíma, okos klíma az internetre csatlakozva távolról is vezérelhető, például hazaérkezésünk előtt beállítható a kívánt hőmérséklet. Segítünk a választásban!