Klíma szűrő


Klíma szűrő: tiszta a levegő a lakásban klímával?

A régi időktől igencsak eltérő, mai modern városi életmódunk miatt napjaink nagy részét zárt térben, beltérben töltjük. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ezekben az életterekben – lakás, iroda, étterem… – milyen minőségű a levegő. Egészségünk védelme miatt sem, de a mindennapi életünk energiaszintje, életminőségünk miatt sem. Sajnos a mai rossz városi levegőszennyezettség, általánosan magas szennyező anyag kibocsátás miatt, a beltéri levegő ugyanolyan szennyezett lehet, mint a külvilágban. Sőt, akár hisszük, akár nem, még jóval szennyezettebb is lehet annál. Hisz lakásunkban állandó szennyező források lehetnek, de a szél nem viszi el messzire, megmarad nekünk hosszú ideig. Sajnos télen, fűtési időszakban spórolásból vagy csak rossz szokásból hajlamosak vagyunk ritkábban és igen rövid ideig szellőztetni, ezzel is fokozva a szennyezettség mértékét.

A dohányzás is nagymértékben felelős lehet a beltéri légszennyezésért. Emellett a külvilágból is bejut a legtöbb szennyező anyag,a nyílászárókon át, de mi magunk is behozhatjuk ruházatunkon, tárgyainkon. Emellett a főzés során, a tisztítószerek használatával, vagy épp a beépített építőanyagok, bútorok, textíliák is bocsájthatnak ki magukból káros vegyi anyagokat.

A lakásunk eldugott pontjain megjelenő penész spórák, poratka ürülékek, megbújó vírus és baktérium tenyészetek is mind a beszívható levegőbe kerülhetnek. Ezen káros hatások miatt előfordulhat még olyan extrém eset is, hogy lakásunk levegője akár kétszer olyan rossz minőségű lehet, mint a kinti levegő. Ezt többször mérésekkel is igazolta az Európai Környezetédelmi Ügynökség is. Megállapításaik szerint ez a helyzet különösen ártalmas lehet az olyan veszélyeztetett csoportok számára, mint a kisgyermekek, az idősebb korosztály vagy épp a szív- és érrendszeri és krónikus légzőszervi megbetegedéssel (asztmával, kruppal…) élők.


Az említett ügynökség a beltéri levegő minőség javítására három megoldást javasol:

  • hatékonyabb szellőztetést
  • a beltéri levegőt nem szennyező fűtőberendezések használatát
  • légtisztító készülékek használatát.

Klíma szűrő

Tehát látjuk, hogy igen hasznos megoldás lehet egy hatékony légtisztító berendezés beszerzése és használata. Ilyenkor még mindig sokunknak nem jut eszébe – vagy épp nem is tudjuk – hogy a modern, minőségi split klímaberendezések kiváló légtisztító szűrőkkel vannak ellátva. Mivel egy split klíma beltéri egységén a működése során jó párszor keresztülmegy a szoba levegője, így adja magát a lehetőség, hogy az átáramlás során ki tudjuk szűrni a levegőből a káros anyagokat, szennyeződéseket, polleneket, vírusokat, allergén anyagokat.


Így ha már klímaberendezést vásárolunk, mindenképp érdemes egy komolyabb vagy összetettebb szűrő rendszerrel rendelkező készüléket felszereltetnünk, hisz ezzel komoly védelmet tudunk magunknak és családunknak is biztosítani nemcsak a vírusos, influenzás időszakokban, de egész évben tiszta, friss levegőt szívhatunk be. Ráadásul így nem kell külön légtisztító berendezésre és hűtő-fűtő klímára is költenünk, egy jó szűrőkkel rendelkező klímakészülék megvásárlásával az összes hasznos funkciót megkapjuk.

Ráadásul nem csak télen tudjuk hasznát venni a klíma légtisztító funkciójának. Hiszen az allergia szezonban, tavasszal, nyáron sem a legjobb egy allergiás számára a gyakori szellőztetés, hisz ezzel az allergén anyagok, a szennyeződések is beáramlanak lakásunkba.

Ha split klíma beszerzésén gondolkodunk, mindenképp javasoljuk egy komolyabb szűrővel, szűrő rendszerrel felszerelt klíma megvásárlását, hisz ezzel sokat javíthatunk életminőségünkön is.

Klíma szűrő típusok:

A különböző klíma márkák más-más szűrő rendszereket, elnevezéseket és módszereket alkalmaznak a levegő megtisztítására. Példakánt nézzünk meg néhányat részletesebben:

*Antibakteriális szűrő: A levegőben levő legtöbb kórokozót, a polleneket és a poratka-ürülékeket is képes eltávolítani a levegőből.

* Plazma ionizátor: az általa kibocsájtott ionok a levegőben levő káros részecskékhez kötődnek, ezzel sterilizálják a levegőt, a berendezési tárgyak és falak felületét is. Ráadásul még a kellemetlen szagokat is megszüntetik.

* Apple catechinszűrő (Fujitsu klímák): A szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, a gombaspórákat és minden káros mikroorganizmust. Második lépésben az erősen antioxidáns hatású katechin vegyület
elpusztítja a kórokozókat. A hosszú élettartamú szagtalanító ionszűrő semlegesíti a baktériumokat és felfrissíti a levegőt.
A berendezés így biztosít tiszta, baktériummentes,egészséges levegőt, akkor is, ha nincs lehetősége szellőztetni.

* Cold Plasma levegőtisztító rendszer (Gree klímák): egy hatékony ionizátor többszörös szűrőrendszerrel kombinálva. Ez gondoskodik arról, hogy a levegő friss és tiszta legyen: a baktériumok 90%-át semlegesíti.

* Nano Carbon szűrő (LG klímák): a nanométer méretű aktívszén- szemcsés szűrő a szaganyagokat megköti, így biztosan és tökéletesen távolítja el a háztartási szagokat, garantálva a kellemes közérzetet.

* PANASONIC ETHEREA Nanoe-G légtisztító rendszer: Nanoméretű részecskék segítségével
tisztítja a helyiségek levegőjét. A Nanoe-G hatékonyan kiszűri a levegőben található,
megtapadó mikroorganizmusokat, mint például baktériumokat, vírusokat és penészgombákat,
ezáltal tisztább lakókörnyezetet eredményez. A Brit Allergia Szövetség tanúsítványával rendelkezik.

* Silver Ion szűrő (Fisher klíma): A Silver Ion szûrõ bevonata nagyon kisméretû ezüst részecskéket, ezüstionokat tartalmaz. Az ezüstionok érintkezve a kórokozókkal, baktériumokkal behatolnak azok sejt szerkezetébe, és gátolják annak növekedését, illetve szétroncsolják azok szerkezetét. Ennek köszönhetõen a szûrõ nagy hatékonysággal fertõtleníti és felfrissíti a rajta átáramló levegõt, elpusztítva a különbözõ kórokozókat, baktériumokat, penészgombákat.A rendszeres klíma tisztítás, klíma karbantartás nagyon fontos a klíma szűrő részének megfelelő működéséhez!

Természetesen nagyon fontos, hogy a klíma szűrő betétek által összegyűjtött szennyeződéseket rendszeresen eltávolítsuk. Hisz csak így tudnak szinte folyamatosan teljes hatásfokkal működni és ellátni funkciójukat. Ha sokáig, akár évekig elhanyagoljuk kitisztításukat, nem várhatjuk sajnos, hogy el tudják látni a hatékony levegő tisztítást, hisz klímánk még működni is alig tud, ha nem bírja a szennyeződésektől átpréselni magán a levegőt, nem hogy hatékonyan meg tudja tisztítani a levegőt!Klíma tisztítás árak, megrendelés


Mire számítsunk, ha légkondícionáló üzzemel az irodában, vagy otthon a koronavírus idején?


Email: info@klima-budapest.euTelefon: 06-20-2613639Segítünk a megbízható, megfelelő légszűrővel ellátott klíma kiválasztásában!Írjon nekünk, várjuk megkeresését!Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Panasonic klíma  Cascade klíma

A klímaszerelés menete  

Fűtés klímával   Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?   Inverteres klíma

Új klíma előnyei    Klíma akciók Syen klíma

Klíma szereléssel együtt Klíma tisztítás

Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés házilag