Fűtés klímával

 Fűtés klímával – az igazán modern megoldás. Gazdaságos, kényelmes, tiszta, környezetbarát, ráadásul a nyári hűtés is meg van vele oldva!

 

A klímaberendezés fűtésre való használata a mai modern hőszivattyús klímaberendezésekben már gazdaságosan megoldott. Érdemes a többi funkciója mellett – hűtés, allergiát okozó anyagok kiszűrése, páramentesítés,… stb. – erre a célra is használni, hisz nem csak kifizetődő a telepítése, de a fűtés klímával kényelmes, modern fűtési megoldás is.

 

fűtés klímával

 

A klíma ugyanazon az elven tud fűteni, mint hűteni. Hűtéskor hőt szállít a hűtött térből a külvilág felé egy hőcserélőn keresztül. Amikor megfodítják ezt a folyamatot, akkor a külső térből tud a légkondícionáló meleg levegőt szállítani a belső tér felé.

 

Sokan még nem tudják, hogy ma már klímával fűteni egyáltalán nem drága dolog. Gázzal való fűtés esetén kb. egynegyedét fizeti annak, mintha árammal fűtene (villanyradiátor, hőlégbefúvó). A klímával való fűtés körülbelül négyszer annyi fűtési teljesítményt eredményez, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt. Ez egy jó klímánál 5 is lehet.

 

Ha tehát a klímás fűtés minimum négyszer annyi hőt tud szállítani, mint amennyi áramot felvesz a hálózatból, akkor a megrendelőnél pontosan ugyanannyiba kerül a klímás fűtés, mint a gáz. Ha ennél jobb az érték, akkor már olcsóbb is ez a megoldás! A kiépítése pedig mindenképp olcsóbb – nincs szükség gáztervre, kéményre, kazánra, …stb. Bármilyen más rendszerű fűtésnél – társasház központi kazán, távfűtés, PB-gázfűtés – gazdaságosabb lehet egy klímás fűtési megoldás. Ha egy lakás 10 kW fűtési teljesítményt igényel, és ez biztosítva van klímával, akkor az a lakás ugyanúgy megfelelően fel lesz fűtve, mint bármely más megoldással.

 

inverteres klíma

Inverter – a klímás fűtés alapja

 

Az inverter-technológia – a korszerű hűtőközegek megjelenésével együtt – ma már -20 – -30 C külső hőmérsékletig működő hőszivattyús klímákat biztosít, ami már jelentősen elősegíti az inverteres klímák elterjedését. Évről-évre gazdaságosabb, kisebb fogyasztású klímák jelennek meg a piacon, melyek már komoly vetélytársai más fűtőberendezéseknek is.

 

 

Ez a gazdaságos fűtés ráadásul gyors, kényelmes, tiszta, ami egyáltalán nem elhanyagolható előny a mai sietős életmódunk mellett. Nem kell a tüzelőanyagot behordani, hasogatni, beszerezni, nem jár piszokkal, szemeteléssel.  Gyors, mivel a légfűtés pár perc alatt meleg levegőt fúj a lakásba, és mivel ventilátort használ, ez percek alatt eloszlik a teljes fűtött területen. Rajta kívül a többi fűtési mód a levegővel együtt fűti fel a helyiségben lévő tárgyakat, falakat. Ezzel szemben a légfűtés a levegővel kezd, és csak a felmelegített levegő fűti fel azután a helyiség berendezési elemeit. Így nem kell várni órákig, míg a lakás felmelegszik. Amikor ősszel hirtelen lehűl a levegő, Ön már néhány perc alatt kellemes meleget varázsolhat a 15 fokos lakásba. Vagy tavasszal a melegebb idők megérkezése után hirtelen 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet, gyorsan tudunk segíteni a helyzeten, egy gombnyomással gyorsan meleget varázsolhatunk szobánkba, otthonunkba.

 

Gree U-Crown klíma fűtésre

 

Biztonságos fűtést is jelent a klímás fűtés,

hiszen nincs füst vagy CO mérgezés lehetősége. Kényelmes, mivel időre programozható, nem kell tárolni, nem kell hozzá kémény sem. Ráadásul 2014. I. 1-től a legalább 4.1 SCOP értékkel rendelkező klímák (levegő-levegő hőszivattyú) már a GEO tarifát is megkapják! Mivel kéményre sincs szükség, így kiépítésének költségét és a kéményseprői procedúrát is elfelejthetjük.

 

A klímás rendszer megvásárlása nem kerül annyiba, mint egy gázkazános központi fűtés. Ráadásul nem vesznek el helyet a szobákban a csövek, radiátorok, nem csúfítják el a lakást. Sőt, inkább emelik otthona értékét, szebbé varázsolják a szép, modern készülékek!

Temperáló fűtésre is lehetőséget biztosít a klíma, akár a nyaralóban is vagy ha otthonunkat napokig-hetekig télen üresen hagyjuk.

 

fűtés klímával

 

A fűtésre ajánlott klímaberendezéseknél a legfontosabb szempont az üzembiztosság. Ha nyáron elromlik a légkondícionáló, az maximum „csak” bosszantó, de télen, amikor esetleg nincs is más fűtési rendszer kiépítve, gyors megoldásra van szükség. Így kizárólag olyan berendezéseket ajánlunk fűtésre, amelyek minősége és szervizháttere is megbízható. A másik fontos szempont a fűtésre optimalizált klímák esetében a fogyasztás. Az ajánlott berendezések mindegyikére igényelhető “H” tarifa. Bizonyos klíma készülékekre pedig még Geo-tarifa is igényelhető.

 

Mire figyeljünk oda feltétlenül, ha hőszivattyús klímával szeretnénk fűteni?

 

Az egyik fontos tényező, hogy a klíma hatásfoka a külső hőmérséklet csökkenésével romlik, azaz csökken a teljesítménye. Ezért fontos a klíma készüléket túlméretezni! A gyártók a katalógusadatokat +7°C-os külső hőmérséklethez tartozóan jelenítik meg, így a készülékekek -10, -15°C külső hőmérséklet esetén a névleges teljesítményük 60-70% a leadott fűtőteljesítménynek.

A másik fontos tényező, hogy számolni kell a leolvasztás idejével. Fűtés üzemmódban a klíma hőcserélőjén a lecsapódó pára megfagy, amit a készüléknek le kell olvasztania a készüléknek, hogy tovább tudjon működni. Ilyenkor természetesen a működése szünetel. +5 és -5°C között egyre gyakrabban hajtja végre ezt a műveletet, mivel ebben a hőmérséklet tartományban a levegő páratartalma magasabb, mint magasabb hőmérsékleten.

Fontos, hogy a leolvasztás során keletkezett víz ki tudjon folyni a kültéri egységből. A kimondottan fűtésre optimalizált klímák kültéri egysége már vagy úgy van kialakítva, hogy van benne egy fűtőszál a leolvasztáshoz, vagy a készülék burkolata a kialakításánál fogva lehetővé teszi a csapadékvíz szabad távozását. Fűtőszál utólagosan is beszerelhető a készülékekbe.

A kültéri egységet érdemes olyan magasrahelyezni, hogy a ventilátor elé ne tudjon hó tornyosulni, nehogy akadályozza a szabad légáramlást!

Mivel a meleg levegő felfele száll, ezért a klíma beltéri egység lamelláit érdemes lefelé állítani a használat során.

 

Tehát a hőszivattyús klímák többszörösen is hasznosíthatók: hűtés, fűtés, páramentesítés, allergének kiszűrése… és mindehhez egyetlen készüléket kell csak felszerelni. Ma már kifejezetten fűtésre optimalizált, alapvetően fűtésre tervezett klímakészülékek is vannak, melyek még gazdaságosabban működnek fűtés üzemmódban.

 

Forduljon hozzánk Ön is egyedi igényeivel és mi segítünk megtalálni a szükségeinek legjobban megfelelő klímakészüléket, mind funkciókban, mind árkategóriában.

Email: info@klima-budapest.eu

Telefon: 06-20-2613639

 

Fűtésre ajánlott klímakészülékeink

 

fűtés klímával

Fűtés klímával – gazdaságos, kényelmes, tiszta, környezetbarát, gyors megoldás. Segítünk a megbízható, fűtésre optimalizált klíma kiválasztásában!

 

További információk:

http://www.klima-budapest.eu/futes_klimaval.html

 

Fűtés klímával

 

 

Klímaszerelés folyamata                           klima-budapest.eu

 

klímás tudnivalók                    Tudnivalók klíma vásárlás előtt

 

Klíma referenciák

 

 

További információk a klímával való fűtésről