Klíma szereléssel együtt

Klíma szereléssel együtt

Vegye igénybe Ön is teljes körű klímás szolgáltatásunkat!

Mi valóban komplett megoldást kínálunk, tehát először a helyszínen felmérjük az igényeket és a szerelési körülményeket, lehetőségeket, majd megrendelés esetén kiszállítjuk Önnek a megrendelt készüléket és beszereljük új klímakészülékét.


Sürgetővé vált a klíma beszerzése, úgy érzi, nem lehet már tovább halasztani? Itt a kánikula, elviselhetetlen már a meleg az otthonában, akár a nappali tevékenységekről van szó, akár az éjszakai pihenésről? Esetleg fűteni is szeretne majd új inverteres klíma berendezésével? Nem ajánlatos gyorsan elrohanni a legelső üzletbe, ahol klímát is lehet kapni és kérni az első elérhető készüléket. Inkább javasoljuk, hogy a későbbi bosszankodások és esetleges anyagi veszteségek elkerülése miatt vegye igénybe teljes körű szolgáltatásunkat – a klíma szereléssel együtt történő beszerzését!


klíma szereléssel együtt


Idén nyáron is a hőség idején minden nap jó pár olyan telefonhívásunk volt, ahol szinte könyörögtek a hívók, hogy menjünk ki valamikor hozzájuk az XY nagy webáruházból vagy barkácsáruházból vásárolt klímájukat felszerelni. Természetesen nemet mondtunk jó néhány klímás céghez hasonlóan.  Sajnos sokan még mindig nem értik, mit is vesznek és mit is szeretnének, de azonnal.


Egyrészt mi egész évben várjuk a megrendelőket, nyilván a kánikulában nem tudunk sokfelé osztódni mások igényei szerint.

Klíma vásárlás barkácsáruházban, webshopban


Másrészt nem várhatják el, hogy egyes barkácsáruházak vagy mindenféle áruval kereskedő külföldi webáruházak által behozott alsó-alatti kategóriás gépeit szereljük fel, meghibásodás esetén pedig tartsuk a hátunkat a garancia miatt, mert bizony a webáruház tojik rá. A haszon a webáruházé, a probléma a miénk. Ezt mégis miért vállaljuk el? Jó pár rossz tapasztalaton vagyunk túl, mikor az ilyen webáruházak nem óhajtottak a garanciális igényeknek eleget tenni. Ráadásul sokszor nincs is magyarországi garanciája a gépeknek. Az ÁFA megfizetését részükről inkább ne is firtassuk.


Ráadásul láttunk már jó párszor barkácsáruházakban össze-vissza dobált kültéri egységeket. Ha az ilyen helytelen tárolás miatt tönkrement klímákat felszereljük Önöknek és nem működik, az első, hogy a klímaszerelőre mutogat mindenki. Mi pedig hogy bizonyítsuk be, hogy helytelen tárolás miatt ment tönkre a klíma? Nos, ez miért is hiányozna nekünk?


Harmadszor, egyszerűen nem értik meg még mindig sokan, hogy nem lehet csak úgy kiugrani valakihez és 5 perc alatt felszerelni egy klímát. Ez nem egy TV, amit csak bedugunk a konnektorba és már működik is. Egyébként, ha ennyi lenne a történet, miért is oktatnák a klímaszerelői szakmát? Tehát ezért sem ajánlott újra abban reménykedni, hogy idén talán elmarad a nyár és megvárni, míg kitör a kánikula, aztán persze csodálkozni, hogy nincs szabad klímaszerelői kapacitás.

Kétféle klíma beszerzési mód a legelterjedtebb hazánkban:


1. Egy műszaki boltban vagy áruházban keresünk egy olcsó, noname klímaberendezést, majd ennek a készüléknek a felszereléséhez próbálunk klímaszerelőt találni valahonnan vagy megvárjuk, míg valamikor (akár hetekkel-hónapokkal később) ránk kerül a sor a bolt által szerződött szerelőnél.


2. Klímaszerelő szakembert keresünk, aki a helyszíni adottságok és az egyéni igények alapján klímákat ajánl. A kiválasztott klímát a szerelés napján házhoz szállítja és felszereli. Egyben a garanciát is vállalja a készülékre és a klímaszerelésre is.

 

A klíma kiválasztásának fő szempontjai:


A mai világban alap, hogy split klíma berendezést keres az emberek nagy része, mivel ez a leghatékonyabb, leggazdaságosabb és egyben legelterjedtebb klíma megjelenési forma. A split szó osztottat jelent, tehát a split klíma azt jelenti, hogy klíma készülékünk két részre van osztva, két részből áll: kültéri egységből és a szobában levő beltéri egységből. A két rész között kering a csövekben a klímagáz.


Jó pár éve érvényes már a rendelet, miszerint az Európai Unióban csak inverteres klíma hozható forgalomba. Így ez a két választási szempont, illetve lehetőség ma már egyértelművé vált.


De ezen a két tényezőn túl még sokféle választási szempont létezik, egyéni fontossági sorrendek szerint kerülhet előre a sorban egy készülék zajszintje, vagy a klímában található szűrők megléte is. A zajszint kérdése elsőbbséget élvezhet például, ha hálószobába szeretnénk a készüléket felszereltetni. De ha allergiában, asztmás megbetegedésben szenvedünk, lehet, hogy a szűrőrendszerek fajtái kerülnek az első helyre a klímával szemben támasztott igényeinkben. Ugyanis segítségével gondoskodni tudunk a baktériumok, a pollen és a por megfelelő szűréséről otthonunkban vagy az irodában.


Fontos szempont még, hogy megbízható márkát válasszunk, így a szerviz háttér és az alkatrész ellátottság hosszú távon is biztosított és nem csak egy egynyári, noname, alkatrész utánpótlással nem rendelkező sorozatgyártásból választunk, aminek javíttatására remény sincs. És manapság már nem kis összeg egy klímaberendezés szereléssel együtt, így nem érdemes kockáztatni, hogy „egyszezonos” klímára adjunk ki pénzt.


További igényként jelentkezhet az utóbbi időkben a vevők részéről a klíma wifis vezérlésének lehetősége. Ezzel a funkcióval elérhetjük, hogy távolról is beállíthatjuk az általunk kívánt hőfokot lakásunkban, nyaralónkban, irodánkban, így mire odaérünk, már az általunk kívánt hőmérséklet fogad bennünket.


Vagy például egyre több megrendelőnk érdeklődik a design klímák iránt, hisz nem mindegy, milyen kinézetű készüléket nézeget az ember hosszú évekig a falon. Ezen kívül persze még számos választási szempont, egyéni igény is felmerülhet. Egyéb igény esetén is segíteni tud a klímaszerelő szakember, válaszolni tud minden feltett kérdésünkre. Egy barkácsáruházban nem valószínű, hogy érdemi, szakértő választ tudnánk kapni kérdéseinkre, azon kívül az igényeinknek megfelelő klíma választékban sem tudnak rendelkezésünkre állni.

Milyen kérdésekben kell dönteni a klíma telepítése előtt?


Fontos felkészülnünk előre, hogy még a helyszíni felmérés előtt tudjuk, mire számíthatunk, esetleg milyen kérdésekben kell döntenünk.

Ilyen területek lehetnek például:


– a hűtendő alapterület mérete, mennyire van erős napsugárzásnak kitéve a lakás, milyen a ház szigetelése…, ezek határozzák meg a klíma szükséges teljesítményét,

– esetleges társasházi megegyezések, közös képviselővel való egyeztetés a kültéri egység helyéről,


– az áramhálózat felmérése, a készülék milyen módon helyezhető áram alá.


– a szerelés során a kültéri és beltéri egységek rögzítésének módját is ajánlatos előre tisztázni


– a kültéri egység elhelyezésénél nem áll-e fenn nehezítő körülmény, pl. a szigetelés vastagsága igényel-e speciális rögzítési módot, vagy van-e műemléki védettség a lakóházon, ami leszűkítheti a kültéri egység elhelyezésének lehetőségeit


– fontos tisztázandó kérdés a cseppvíz elvezetésének módja is a kültéri egységnél, mivel ennek előzetes tisztázásával sok későbbi problémát, bosszankodást, szomszéddal való veszekedést tudunk megelőzni


– a kül- és beltéri egység összekötésére szolgáló csővezetékek elvezetése, esetleges eltakarása, falba vésése.

A példaként felsorolt kérdések és még sok egyéb egyéni probléma miatt is fontos a klíma beszerzésének folyamatát előzetes helyszíni felméréssel kezdeni.

Klíma szereléssel együtt – vegye igénybe Ön is teljes körű klímaszerelői szolgáltatásainkat!


Megállapíthatjuk tehát, hogy sokféle kérdésben kell dönteni egy új inverteres split klíma beszereltetésekor, mely kérdésekre sok esetben csak szakember tud megfelelő válaszokat adni. Ha a mi teljeskörű klíma beszerelési szolgáltatásunkat veszi igénybe, akkor minden szükséges információt biztosítunk Önnek a választási lehetőségekről, segítünk a végső kiválasztásban és természetesen a klíma készüléket is beszerezzük.


Egy biztos, semmiképp sem érdemes megspórolni a klíma megvásárlására szánt időt, hiszen akár elhamarkodtuk a döntést, akár alaposan átgondoltuk és az igényeinknek leginkább megfelelő klímát választottuk ki, akkor is – jobb esetben persze – hosszú évekre szól majd a döntésünk és jelentős anyagi kiadást is jelent. Akkor meg pláne jelentős a kiadásunk sajnos, ha esetleg a barkácsáruházi „márkás” klímánk csak egy-két szezont bír ki.

 

A split klímát miért érdemes klímaszerelő szakembertől venni?


• A barkács áruházakat, boltokat nem Önnek kell végigjárnia, szakszerűen hazaszállítania a klímát (a szállítás szakszerű módjáról van, akinek nincs is információja), utána még a bolttal szerződött klímaszerelőre várni (ha van egyáltalán ilyen, vagy ráér egyáltalán velünk foglalkozni), vagy klímaszerelőt keresni. Ön otthonából kényelmesen intézheti az egész klíma beszerzési folyamatot, akár egy lépést sem kell érte tennie.


• Regisztrált és tapasztalt klímaszerelői csapattal rendelkezünk


• Nem Önnek kell a barkács áruházakat, boltokat végigjárnia, szakszerűen hazaszállítania a klímát (a szállítás szakszerű módjáról van, akinek nincs is információja), utána még a bolttal szerződött klímaszerelőre várni (ha van egyáltalán ilyen, vagy ráér egyáltalán velünk foglalkozni), vagy klímaszerelőt keresni. Ön otthonából kényelmesen intézheti az egész klíma beszerzési folyamatot, akár egy lépést sem kell érte tennie.


• Mi keressük Önt fel helyszíni felmérésre, ajánlatadásra és szerelésre


• Garanciát vállalunk a munkánkra, valamint így egyértelműen megvan a klíma készülék garanciája is. Sajnos ez tapasztalataink szerint egyáltalán nem egyértelmű dolog, ha máshol történik a klíma beszerzése és máshonnan jön a klímaszerelő.

Klíma szereléssel együtt! Hívjon minket bizalommal,

segítünk a választásban és az inverteres klíma felszerelésében!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

Klíma szereléssel együtt

Klíma szereléssel együtt – vegye igénybe Ön is teljeskörű klímaszerelői szolgáltatásainkat!

További infók klimatizálásról, klímaszerelésről, referenciák:

www.klima-budapest.eu

Klíma Áruda

Akciós klímák

A klímaszerelés menete

Panasonic klíma

Gree klíma

Cascade klíma

         Klímaszerelés Zugló

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Klíma akciók   Klíma tisztítás