Gree klíma


Gree klíma – a világ legnagyobb klímagyárának terméke

A Gree klíma gyár a kínai Zhuhai-ban alakult 1991-ben. Szélsebes fejlődésnek indult és mára a kutatás-fejlesztések következtében, az új gyártási technológiai, értékesítési és marketing módszerek bevezetésének eredményeként a nemzetközi légkondicionáló iparág vezető szereplője lett. 2015 óta lett hivatalosan is piacvezető márka a Gree, melyet az Euromonitor International Ltd. piackutató cég által minden évben kiadott tanúsítvány is igazol.

A gyár az elmúlt években több nagy nemzetközi beruházásnak volt a nyertese, illetve beszállítója. Talán a legnagyobb volumenű és hírű esemény a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok voltak, továbbá a 2010-es Dél-afrikai FIFA Világbajnokság és a Szocsi Téli Olimpia (2014), melyek klimatizálását is elnyerte a cég. 2016-ban pedig Rio de Janeiróban nyári olimpiai játékok helyszínein is Gree lakossági és kereskedelmi klíma berendezések voltak.

Magyarországon is piacvezető

De a Gree légkondícionáló márka több éve piacvezető Magyarországon is. A 2020-as eredményről az Euromonitor bizonyítványt is kiállított, így a Gree hivatalosan is hazánk és a világ első számú klímamárkája.

De miért is jó választás a világ legnagyobb klímagyártó cégének termékét választani? Megbízhatóságban, biztos szervízháttérben, kényelmi funkciók széles körében számíthatunk rá, melyekkel ráadásul az alapgépektől a luxus design kivitelig minden klímát felszereltek? Valóban csendesen és gazdaságosan működik?  


Mivel a világ legnagyobb klímagyára kifejezetten a klímák gyártására specializálódott, és nem mosógépek, tévék és egyéb műszaki cikkek mellett mellékesen klímát is összeszerel, így a fejlesztésekre, a legújabb technikai megoldásokra különös figyelmet tudnak fordítani. Ezen kívül szigorú minőség ellenőrzésük van, és csak az a berendezés kaphatja meg a Gree márkanevet és kerülhet forgalomba, mely minden ponton megfelelt. Az eltérő igények kielégítésére pedig elképesztően széles választékot, közel 10 000 klímatípust fejlesztettek ki.

A csúcsminőség, az elegancia és a design – ezek jelentik az igazi brandet.

A Gree légkondicionáló saját hazájában “Minőség Díjat” és “Világ Márka” díjat kapott, New Yorkban elnyerte a “Csúcsminőség” díjat, Párizsban a “Minőség Iránti Elkötelezettség” díjat, Rómában a “Legjobb Márkanév” díjat, az Arab Emirátusokban az “Emirátus Minőség” díjat. Magyarországon a British Enciklopédia a kortárs történelmi dokumentációként elismert kiadványában hazánk kiemelkedő teljesítményei között említette meg, és az időszerűség, elérhető luxus, elegancia, design és kiváló minőség szavakkal jellemezte. Jól jellemzi ezen értékeket a Gree Prestige Limitált Szériájának bemutatása is, mely technológiai csúcskategóriás légkondicionálókat sorakoztat fel prémium megjelenéssel, magas minőségű anyagokkal és kiemelkedően magas felszereltséggel.

A Gree klíma lett a világ első számú klímamárkája 2020-ban is!Újdonság! 10 év kiterjesztett jótállás


Ha a 2021.01.01. – 2021.12.31. között vásárolt új Gree oldalfali klímaberendezéseket a megadott oldalon a vevő regisztrálja, 10 év teljeskörű magyarországi jótállást szerezhet!

Gree klíma 10 év garancia

A 10 éves jótállás feltételei:

1. Kizárólag újonnan vásárolt Gree magasoldalfali lakossági berendezések regisztrálhatóak. (cikkszám kezdete: GWH)

2. A beltéri egység sikeres regisztrációja a vele azonos hűtőkörre kötött kültéri egységre is vonatkozik.

3. Technológiai felhasználásra vásárolt (például: szerverhűtés; gyártás vagy termelés hűtése; magas gőz, vagy korrozív anyagokkal terhelt) vagy magas párakitettségű helyiségek hűtésére-fűtésére (például: medence- és pince térben, wellness helyiségben) alkalmazott berendezések nem regisztrálhatóak.

4. A 10 év kiterjesztett jótállás kizárólag Magyarország területén telepített, valamint a Cool4u Kft., mint hivatalos magyarországi Gree képviselet által forgalomba hozott készülékekre vonatkozik.

5. A készülék telepítését érvényes klímaszerelési engedéllyel (adószámmal és NKVH engedéllyel) rendelkező magyarországi egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság végzi.

6. A jótállás a készülék rendszeres karbantartásához kötött, melynek a részleteit a kezelési kézikönyv tartalmazza.

7. A 10 éves időtartamba beletartozik a 3 év alap jótállás is. A jótállás kezdő időpontja az üzembe helyezés napja. Ha az üzembe helyezés a vásárlást követő hat hónapon túl történik, akkor a jótállás kezdő időpontja a termék vásárlásának a napja lesz.

8. Amennyiben valósággal nem egyező adatokkal történik a regisztráció, még sikeres regisztráció esetén is a kiterjesztett jótállás azonnali megszüntetését vonja maga után.

Regisztrációs felület a 10 éves jótálláshoz


Miben különbözik a Gree klíma más gyártók légkondicionálóitól?

A Gree készülékek kiemelkednek a piac széles kínálatából azzal, hogy az inverteres klímák között is az egyik leghalkabbnak számítanak. Ennek pedig nagy jelentősége van, hiszen hónapokon keresztül fogjuk hallgatni a kiválasztott klímaberendezés hangját.


H-TARIFA IGÉNYELHETŐ a Gree márka készülékeire

A H áramdíjszabást azért hozták létre, hogy a különböző környezetbarát, hő- és megújuló energiaforrásokat használó berendezések kedvezményes árszabás mellett tudjanak üzemelni egy teljes fűtési szezonon keresztül. Ez a hőszivattyúkhoz és split klímákhoz is igényelhető úgynevezett „H tarifa” október 15-től április 15-ig terjedő időszakban áll rendelkezésre. Az igényléshez szükséges egyik legfontosabb kikötés, hogy a telepíteni kívánt légkondicionálónak minimum 3,4 SCOP értékkel kell rendelkeznie. Ezt a feltételt az összes GREE lakossági klíma berendezés teljesíti, így azok segítségével egy gyorsan kiépíthető, kényelmes és költséghatékony fűtési megoldást kaphat az otthonába.

KOMPRESSZOR KARTER ÉS CSEPPTÁLCA FŰTÉS

Alacsony környezeti hőmérséklet mellett, melegen kell tartani a kompresszort a fűtési körfolyamat megfelelő lejátszódásához és a kompresszor élettartamának megőrzéséhez. A csepptálca fűtése megakadályozza a keletkező kondenzvíz összegyűlését és belefagyását a kültéri egységbe. A hűtés mellett, a berendezés télen folyamatos fűtési üzemmódra is alkalmassá válik.

G10 INVERTER TECHNOLÓGIA

Az inverteres klíma működésének lényege, hogy a kompresszor nem kapcsol ki-be, a fordulatszáma mindig a megfelelő hűtési vagy fűtési hőterheléshez, azaz a hőigényhez igazodik. A G10 inverter technológia a Gree gyár egyedi fejlesztése, ezzel a kompresszor fordulatszáma akár 1 Hz-es frekvencia értékig is lecsökkenthető, amivel még magasabb energiahatékonyság érhető el.

Különösen megbízhatóak klímáik az extra szabványoknak való megfelelés miatt. Mivel a márka ekkora mennyiségben gyártja a készülékeket, így nem kell aggódnunk az alkatrész-utánpótlás miatt sem, biztos, hogy még sokáig elérhetőek lesznek a javításhoz szükséges kiegészítők.

A Gree klímák előnye az is, hogy mindegyik készüléke képes leolvasztásra. Ennek téli üzemmód esetén van jelentősége: ekkor a kültéri egységben lévő kondenzátor könnyen megfagyhatna a nagy hidegben, ha nem lenne az automatikus leolvasztás funkció, mely rendszeres időközönként gondoskodik a leolvasztásról, így nem csak megvédi az egységet, hanem jobb hatásfokú lesz maga a fűtés is.

A légkondicionáló berendezések kapcsán gyakran felmerül fontos kérdésként a tisztítás kérdése, mivel a párás közeg, vagy önmagában a körbeforgatott levegő is táptalaja lehet a fertőzéseknek. A Gree több szűrő mellett egy speciális katechin szűrőt is kínál ennek megelőzésére. Ez zöld tea kivonatból készül, mely jól megfogja a port és az antibakteriális felület a baktériumok 95%-át megsemmisíti.

Kivétel nélkül minden Gree klíma típusnál a beépített Wi-Fi érzékelőnek köszönhetően már távolról is vezérelhetjük klímánkat, így mire hazaérünk, kellemes hőmérsékletű lakás várhat minket otthon.

További extra dolog az I feel funkció, melynek segítségével a központi egység érzékeli a levegő hőmérsékletét a távirányító környezetében. Nem probléma, hogy a meleg levegő felfelé száll, a klíma pedig annak hőmérsékletéhez igazodik: ehelyett a távirányító környezetéhez szabja a saját működését a maximális komfortérzet érdekében.

 
Gree klíma I-feel funkció

 

 Gree inverteres klíma típusok tulajdonságai:


Gree Lomo Plusz inverteres klíma
A Gree klíma palettáján a belépő készülék, de a legfontosabb műszaki felszereltséggel, tulajdonságokkal ugyanúgy rendelkezik, mint a prémium készülékek: A++ energiaosztály, beépített WIFI,  alacsony zajszint, 1 W-os készenléti fogyasztás, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, többszörös szűrőrendszer
fűtés – 15C-ig, 8 C-os temperáló fűtés mód,  I Feel szenzor

2,6 kW-os Gree Lomo Plusz klíma
3,5 kW-os Gree Lomo Plusz klíma


Gree Comfort X inverteres klíma
A Gree klíma alap fűtésre ajánlott típusa, mely téliesített, megerősített kültéri vázzal rendelkezik: A++ energiaosztály, beépített WIFI, alacsony zajszint, 1 W-os készenléti fogyasztás, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, többszörös szűrőrendszer
fűtés – 20 C-ig, 8 C-os temperáló fűtés mód, téliesítés, I Feel szenzor, sőt, még szerverszobák hűtésére is alkalmas.

2,6 kW-os Gree Comfort X klíma

Gree Dark X inverteres klíma

A Gree Comfort X klíma design megfelelője. A++ energiaosztály, beépített WIFI, alacsony zajszint, 1 W-os készenléti fogyasztás, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, többszörös szűrőrendszer, fűtés – 20 C-ig, 8 C-os temperáló fűtés mód, téliesítés, I Feel szenzor

Gree Dark X klíma 2,6 kW


Gree Amber Grey inverteres klíma
Fűtésre ajánlott, kitűnő műszaki paraméterekkel rendelkezik. A+++ energiaosztály, alacsony zajszint, beépített WIFI vezérlés, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, többszörös szűrőrendszer, fűtés – 22 C-ig!, 8 C-os temperáló fűtés mód, téliesítés, I Feel szenzor

3,5 kW-os Gree Amber Grey klíma

Újdonság: A Prestige limitált széria klímái

Technológiai csúcskategóriás légkondicionálók a Gree-től. Elegáns megjelenés, magas minőségű anyagok, kiemelkedő energiahatékonyság, legmagasabb A++ és A+++ besorolás, dual-stage kompresszor, extrém széles működési tartomány: -30°C ~ +54°C ‼️, magas felszereltség: Wi-Fi, Cold plasma, többszörös szűrőrendszer, 3D légáram, exra csendes üzem, I-Feel, 8°C-os temperálás

Mit jelent a kétfokozatú kompresszor?

A különbség az egyfokozatú és a kétfokozatú kompresszor között pont úgy írható le, mint a számítógépek esetében az egymagos CPU és a kétmagos CPU között. A kétfokozatú kompresszor úgyszólván egy „erősebb szívről” gondoskodik a berendezések számára. Így a téli szezonban a fűtési kapacitás 40%-al, a nyári szezonban a hűtési kapacitás pedig 35%-al javulhat. A hűtőipari fejlesztéseknek ez a technológiai áttörése korszakalkotó jelentőségű – a Gree Electric méltán érdemelte ki az innovatív vezető címet a légkondicionáló iparban.


A vizsgálatok bebizonyították, hogy a dual-stage kompresszorral rendelkező klímák még -30 oC-os hőmérsékletnél is képesek fűteni, valamint +54 oC-nál hűteni, miközben a fűtési és a hűtési kapacitás 30%-40%-al javul. Ha a légkondicionáló 8 órát működik éjszaka, akkor is csak 0,125kWh a fogyasztása, vagyis 8 óra éjszakai működéshez mindösszesen 1 kWh elektromos áram szükséges. A széles lamella kialakításnak köszönhetően a zajszint lecsökkenhet 18 dB-re is.* Gree Amber Royal klíma

Műszakilag csúcskategóriás készülék, a legjobb SCOP adatokkal rendelkező fűtésre használható klíma. A+++ energiaosztály, WIFI vezérlés, extra csendes (19 dB!), téliesítés
8 C-os temperáló fűtés mód, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, I Feel szenzor
kellemes éjszakai mód, 1 W-os készenlét, 3D légterelés
Fűtés – 30 C-ig!

Gree Amber Royal klima 2,6 W


* Gree U-Crown Silver inverteres klíma


Egyedülálló formai megjelenés kitűnő műszaki adottságokkal párosítva! Fűtésre kifejezetten ajánlott prémium klíma. A U-Crown beltéri egységek formatervezése egyedülálló:  anyaga a luxusautók felszínét idézi és vastagsága mindössze 170 mm. A+++ energiaosztály, WIFI vezérlés, extra csendes (19 dB!), téliesített kültéri egység,
8 C-os temperáló fűtés mód, Cold Plasma szűrő, G10 inverter, I Feel szenzor
kellemes éjszakai mód, 1 W-os készenlét, 3D légterelés
Fűtés – 30 C-ig!, hűtés – 18 C-ig

Gree U-Crown Silver klíma 2,6 kW

Gree U-Crown Klíma* U-Crown Champagne inverteres klíma

 
Extra designos megjelenés kitűnő műszaki felszereltséggel párosítva! Az energiahatékonyság, a prémium megjelenés és magas minőségű anyagok mellett ezek a modellek kiemelkedően magas felszereltséggel büszkélkedhetnek.
A U-Crown Champagne modell főbb jellemzői:
*A++ energiaosztály
*Fűtésre kifejezetten ajánlott
* 3D légáram

*extra csendes kialakítás
*extrém működési tartomány -30°C
*távirányítóba integrált – I FEEL- hőmérő
*automata tisztítás
*csepptálca fűtés
*cold plazma szűrő
*G10 inverter technológia
*karterfűtés
*LCD kijelző
*Wi-Fi vezérlés
*turbó funkció
*áramszünet memória
*időzítés

3,5 kW-os Gree U-Crown Champagne klíma
Gree Prestige klímákról bővebben

Gree prestige klíma választék

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!
További Gree termékek:

* hőszivattyúk,
* fan-coilok,
* parapet klímák
* VRV rendszerek
* légcsatornás klímák
* kazettás klímák
* Gree multi klíma rendszerek
* párátlanító
* Gree mobil klíma (A osztály)

Kérjen tőlünk egyedi árajánlatot!

Gree klímák szakszerű szerelése megfizethető
árakon Budapesten és Pest Megyében.

Gree klíma hírek:

Hazánké a legjobban teljesítő Gree vezérképviselet

A Gree légkondicionálókban bíznak legjobban a vásárlók

Gree+ Applikáció (Android)

Gree+ Applikáció (Apple)

Gree klímák választéka Gree klíma

Klímaszerelés menete

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Klíma tisztítás

Klíma akciók

Klíma szereléssel együtt