Klímaszerelés


A klímaszerelés nem egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni a megfelelő készülék kiválasztásánál és beszerelésénél. Cégünk idén ünnepli 20 éves működését, így nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk a klímaszerelés területén, és elsődleges célunk, hogy ügyfeleinknek mindig a legjobb megoldást nyújtsuk.

klímaszerelés

A klíma kiválasztása

A klíma kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség méretét, a légmozgást, a berendezés elhelyezésének lehetőségeit, valamint az energiahatékonyságot. A túlságosan kis teljesítményű klíma nem fogja megfelelően hűteni vagy fűteni a helyiséget, míg a túlságosan nagy teljesítményű klíma pazarolja az energiát. A nem megfelelően megválasztott típusú klíma pedig nem lesz esztétikusan beszerelhető, vagy nem képes a szükséges funkciókat ellátni.

Klímaszerelés előtt: helyszíni felmérés

Cégünknél a klímaszerelés előtti helyszíni felmérés ingyenes. A felmérés során szakképzett klímaszerelőnk megvizsgálja a helyiséget, és egyeztet Önnel az igényeiről. A felmérés alapján ajánlatot adunk a megfelelő klímakészülékre és a beszerelésre.

A klíma beszerelése

A klíma beszerelése során ügyelünk a szakszerű kivitelezésre. A klímacsövek elhelyezése, a kondenzvíz elvezetése és a készülék megfelelő beállítása is fontos szempont. A klíma beszerelését a felmérés során egyeztetett határidőn belül elvégezzük.

Költségek

A klímaszerelés költségei a készülék típusától, a beszerelés helyétől és a kivitelezési munkák mennyiségétől függenek. A klímaszerelés előtti helyszíni felmérés alapján pontos árajánlatot tudunk készíteni a helyi adottságok, a klíma iránt támasztott igények és az árkategóriák alapján.

Miért érdemes minket választani?

Cégünk a következő előnyöket kínálja ügyfeleinek:

  • Ingyenes helyszíni felmérés
  • 20 év szakmai tapasztalat!
  • Szakszerű kivitelezés
  • Rövid határidők
  • Kedvező árak

Ha klímaszerelésre van szüksége Budapesten vagy Pest megyében, keressen minket bizalommal!

A klímaszerelés folyamata

A kivitelezés során munkatársaink a legnagyobb gondossággal járnak el, vigyázva környezetükre a munkafolyamatok során. A klíma szakszerű üzembe helyezése a klíma hosszú élettartam és kifogástalan működés alapfeltétele.

A klímaszerelés fázisai:

Kiszállás a helyszínre
Kültéri és beltéri egység helyének kijelölése
Bútorok letakarása, elpakolása
Fal átfúrás
Kábel csatornázás
Beltéri egység felszerelése
Betápvezeték bekötése
Kondenzvíz elvezetés kiépítése
Kültéri egység felszerelése
Kültéri és beltéri egység összekötése
Nitrogénes nyomáspróba
Csővezeték vákuumolás
Szükség esetén hűtőközeg rátöltés
Fúrások javítása
Takarítás

 

A klímaszerelés különleges esetei:

A multi split klímák (egy kültéri egység több beltéri egységet működtet) szerelése esetén  jelentős különbség az alapszereléshez képest, hogy  ekkor minden beltéri egységet ugyanahhoz a kültéri egységhez kell odacsövezni (több hűtőkört kell létrehozni), ami megdrágítja a szerelést. Multi klímáknál a kültéri egység elhelyezésénél gyakori, hogy a ház másik végére kerül elhelyezésre, így több falat áttörve kell csövet vezetni egy-egy beltéri egységhez. Ebből következik, hogy egy helyiség  klimatizálása mono split klímával alacsonyabb költséggel megoldható – ha van rá mód.

Külön probléma sok esetben a kültéri egység elhelyezésének megoldása, ugyanis ez az esetek egy részében drágítja a szerelést. Vannak helyzetek (pl. klíma kültéri egység tetőre történő szerelése), amik plusz költségeket eredményeznek. Egy tetőre szerelhető kültéri tartó konzol ára jóval meghaladja egy sima tartókonzol költségét.  Minden esetben azt javasoljuk, ha megoldható, a kültéri egységet inkább létrával jól megközelíthető helyre szereltessék, hiszen ezzel a későbbi karbantartás, vagy javítás költségeit is csökkenthetik.

A berendezés beszerelése és ellenőrzése után elszállítjuk a munkaterületről a hulladék anyagokat, majd szakembereink rövid oktatást tartanak a készülék használatáról. Ezek után Önnek már nem marad más hátra, csupán élvezni a klimatizált otthon kényelmét.

Munkánk során professzionális szerszámokat, fúrókat, vákuumszivattyút… használunk, a fúrásokat ipari porszívó használatával végezzük, így minimalizálva a munka közben keletkező port, törmeléket.

 

Klíma előszerelés

Ebben az esetben a klímaszerelés gyakorlatilag két fázisban kerül megvalósításra. Először a leendő klímaberendezés csöveit, vezetékeit helyezzük el előre meghatározott helyre (falba vésve, álmennyezetbe). Majd egy későbbi időpontban szereljük fel a klímaberendezést. Fontos, hogy előszerelésnél ne maradjon ki a megfelelően elhelyezett kondenzvíz elvezetés sem. A klíma előszerelésnek olyannak kell lennie, hogy bármilyen klímaberendezés elhelyezhető legyen rajta. Jellemzően építkezések, lakásfelújítások során szokták a klíma előcsövezést alkalmazni. A kondenzvíz elvezetésénél szükséges a későbbi problémamentes működés miatt a gravitációs elvezetés. Ha ez nem lehetséges,  kondenzvíz (más néven cseppvíz) szivattyú beépítése szükséges.  Amennyiben  lefolyóba kötjük be a kondenzvíz elvezetést, igyekszünk hozzáférhető helyen bekötni, és utólag tisztítható módon bűzzárat helyezünk el.

Telefon: 06-20-2613639,

email: info@lnagroup.eu

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

klima-budapest.eu

Forgalmazott klíma márkák

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Panasonic klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma   Klíma tisztítás

Új klíma előnyei

Klíma akciók

Klímaszerelés panellakásba 

klima-2024