Klímaszerelés házilag

Klímaszerelés házilag

Ajánlható-e a klímaszerelés házilag történő kivitelezése?

Mostanában a klímaberendezések árai nem mondhatóak sajnos alacsonynak. Egyrészt az összes berendezést külföldről hozzák be a nagykereskedő cégek, így valutánk árfolyamának alakulása igen erősen hat az áraikra, sajnos mostanában a vevők számára nem túl előnyösen. Másrészt a modern inverteres klímák egyre több funkcióval rendelkeznek, így egyre jobban felszereltek és a vezérlésük is egyre bonyolultabb. Ez természetesen megint csak megemeli a készülékek árát.

Így már ebből kifolyólag sem ajánljuk senkinek, hogy otthon kezdjen el kísérletezni a megvásárolt klímaberendezés felszerelésével mindenféle speciális tudás és szakszerszám nélkül. Hiszen igen nagy összeget bukhatunk, ha nem jön össze a szerelésünk és igen változatosan tudjuk tönkretenni készülékünket. Természetesen a házi szerelési próbálkozások esetén a gyári garancia is azonnal ugrik.

A klímaszerelői munka egy szakma

A split klímák kültéri és beltéri egységből állnak, a klímaszerelés során hiba nélkül létre kell hozni közöttük a hűtőkört, amiben károsodás és szivárgás nélkül tud a hűtőgáz áramlani és munkáját ellátni. Ezt pedig csak szaktudással és speciális szerszámokkal, ellenőrző berendezésekkel lehet pontosan elvégezni. A megfelelő szaktudással rendelkező klímaszerelő évekig tanulja szakmáját, aztán pedig évek alatt szerez megfelelő szakmai tapasztalatot, amire bizony szükség van a pontos és precíz munkavégzéshez.

klímaszerelés házilag


Klímaszerelés házilag: akár büntetést is kockáztathatunk!

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Nemzeti Klímavédelmi Hivatal minden Magyarországon forgalomba helyezett klímaberendezést a gyári száma alapján nyilvántart, értékesítési útját végigköveti, annak szakszerű felszerelését bármikor ellenőrizheti. A nagykereskedő cégek, a viszonteladók és a klímaszerelők is jelentést készítenek a hivatalnak, rögzítve az eladást, értékesítést, felszerelést gyári szám szerint. A lehetséges büntetés elkerülése érdekében is erősen ajánljuk regisztrált klímaszerelő felkérését a szerelés végrehajtására.

A szakember ráadásul rutinból tud javaslatot tenni, hogy mi a klímaszerelés leg költséghatékonyabb kivitelezési megoldása és mi a klímának a legpraktikusabb elhelyezése, a klíma kiválasztásánál a megfelelő méretezése, mely funkciói fontosak és hasznosak… Ezeket a speciális szempontokat és előnyöket egy laikus nem mindig lát meg vagy nem is gondol rá, hisz nem szakmája ez a terület, sokszor semmilyen gyakorlati tapasztalata sincs a klimatizálás területén.

Klíma tisztítás házilag

Az időnkénti klíma tisztítás házilag, saját kezűleg történő elvégzése igen hasznos. Hiszen a használat során rengeteg szennyeződés tud megtelepedni a klímaberendezéseken. Manapság a modern városias környezet rengeteg porral, szennyeződéssel jár. Még ha nem is észleljük napról napra, de észrevétlenül vastagon tud lerakódni a klíma szűrőin a por, piszok, allergén anyagok…

Óvatosan kell azonban eljárnunk, nehogy eltörjünk akár csak egy pöcköt is a szűrők tisztítása során, mert a beltéri egység burkolatának vagy egyéb alkatrésznek a cseréje igen sokba fog kerülni és természetesen ezekre az esetekre nincs garanciális csere.

Azt is tudnunk kell, hogy a házi klíma tisztítás csak a külső szennyeződések eltávolításához elegendő. A klímaszerelő által végzett klíma tisztítás során a fizikai tisztításon túl a megfelelő gáznyomás és működés műszeres ellenőrzésére is sor kerül. Továbbá a szakember ellenőrzi, hogy a kondenzvíz elvezetés is jól funkcionál, nem tömődött-e el a cső, nem költözött-e bele pók vagy más bogár. Erősen javasolt a tavaszi és az őszi szakszerű karbantartás és ellenőrzés elvégzése. Ráadásul a gyártók is ehhez kötik a garancia érvényességét.

Tehát mi mindenképp szakember által végzett klímaszerelést javaslunk a házilagos és szakszerűtlen kivitelezés helyett, mert sokkal többet lehet veszteni annál, amennyit megspórolhatnánk a klímaszerelési díj kifizetésének kikerülésével.

klímaszerelő telefonszám

Hívjon minket bizalommal, segítünk a választásban és az inverteres klíma felszerelésében!

Liber György +36-20/261-3639

email: info@lnagroup.eu

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

 

További infók klimatizálásról, klímaszerelésről, referenciák:

www.klima-budapest.eu

Klíma Áruda

Akciós klímák

A klímaszerelés menete

Panasonic klíma

https://klimaaruda.hu/hisense-klima.html

Gree klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Légkondi szerelés Budapest és Pest Megye területén

Klíma akciók   Klíma tisztítás

Klímaszerelés házilag