Otthonfelújítási támogatás 2024 Fűtés korszerűsítés hőszivattyú, klíma

Otthonfelújítási támogatás 2024 Fűtés korszerűsítés hőszivattyúval, split klímával

Kivitelezést Budapest, Pest, Nógrád és Heves megye területén vállalunk.

Otthonfelújítási támogatási program 2024:

  • 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni.
  • 108 milliárd forint a program keretösszege, pályázni a programra részben kamatmentes hitel, részben vissza nem térítendő támogatás formájában lehet.
  • A támogatás felhasználható házszigetelésre, nyílászárók cseréjére, melegvíz- és fűtésrendszer korszerítűsésére (hőszivattyús rendszer kiépítésére is)
  • Legfeljebb 7 milliós beruházással lehet pályázni
  • Minimum 1 millió forint önerőre van szükség az igénybevételhez
  • A maradékra legfeljebb 6 millió forint kamatmentes hitelt lehet felvenni A vissza nem térítendő támogatás utólag 2,5-3,5 millió forinttal csökkentheti a hitelt. A megítélt összeg az adott járás fejlettségétől is függ
  • A beruházással legalább 30 százalékos energia megtakarítás kell elérni, amelyet előtte és utána elkészített energia tanúsítvánnyal kell igazolni.
otthonfelújítási támogatás 2024 fűtés korszerűsítés

Otthonfelújítási támogatás 2024 Fűtés korszerűsítés: Gépészeti felújítás, fűtés korszerűsítés

Egyrészt ahol régi típusú gázkazán van jelenleg, a készüléket egy korszerűbb kondenzációs kazánra lehet lecserélni.  A másik irányvonal a megújuló fűtési rendszerek kiépítése: hőszivattyús rendszer vagy split klíma telepítése. Erre H tarifa is igényelhető. Mind a hőszivattyú, mind a klíma esetében komplett vezérléssel irányítható lesz a rendszer.

Korszerűsítse otthona fűtését-hűtését és meleg víz ellátását hőszivattyúval!

A hőszivattyú, mint környezetbarát megújuló energiaforrás új épületek fűtési rendszerének kialakításakor vagy meglévő rendszerek átalakításánál ma már gyakran választott megoldás, hiszen

  •  Alacsony üzemeltetési költségű rendszer
  •  Otthoni és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas
  •  Környezetbarát és fenntartható
  •  Magas fokú megbízhatóság jellemzi

Otthonfelújítási támogatás 2024 fűtés korszerűsítés: korszerűsítse most otthona fűtését-hűtését split klímával!

Az inverter-technológia – a korszerű hűtőközegek megjelenésével együtt – ma már -20 – -30 C külső hőmérsékletig működő hőszivattyús klíma berendezéseket biztosít, ami már jelentősen elősegíti az inverteres hűtő-fűtő klíma elterjedését. Évről-évre gazdaságosabb, kisebb fogyasztású klímák jelennek meg a piacon, melyek már komoly vetélytársai más fűtőberendezéseknek is.

Ez a gazdaságos fűtő klíma ráadásul gyors, kényelmes, tiszta, ami egyáltalán nem elhanyagolható előny a mai sietős életmódunk mellett. Nem kell a tüzelőanyagot behordani, hasogatni, beszerezni, nem jár piszokkal, szemeteléssel.  Ez idős, beteg emberek esetében nagyon nagy előnyt jelent, lehet, hogy az egyetlen szóba jöhető fizikai erőt kímélő és mégis megfizethető fűtési módot. Gyors fűtési mód is, mivel a légfűtés pár perc alatt meleg levegőt fúj a lakásba, és mivel ventilátort használ, ez percek alatt eloszlik a teljes fűtött területen.

Split klímával való fűtés kisebb anyagi megterheléssel jár a hőszivattyús rendszer telepítésével szemben, főleg kisebb házak esetében akár 2-3 db telepítésével a ház nagy része vagy egésze kifűthető.

Miért hatékony a hőszivattyús fűtés?

Energiatakarékosság: A hőszivattyúk a környezetből nyerik ki a hőt a fűtéshez, így akár 75%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos gázkazánok. Ez jelentősen csökkentheti az energiafogyasztást és a fűtési költségeket. Fűtési, hűtési energiát és használati meleg vizet tud előállítani. A napjainkban elérhető modern készülékek elérik az 4-5-ös hatékonysági értéket is. Ez azt jelenti, hogy 1 egységnyi felvett villamosenergiából, azaz 1 kW-ból összesen 4-5 kW fűtési energiát készít. (4-es, vagy 5-ös COP).

Költséghatékony, környezetbarát: A levegő-víz hőszivattyúk használatával minden korábbi hagyományos megoldásnál gazdaságosabban és környezet tudatosabban oldhatjuk meg otthonunk fűtését-hűtését és meleg víz ellátását.

Összességében a hőszivattyús fűtés egy hatékony, környezetbarát, megújuló energiaforráson alapuló és kényelmes fűtési mód, amely számos előnnyel jár a hagyományos fűtési módokhoz képest.

A split klímával való fűtés ugyanezen előnyökkel jár, csak meleg víz előállítására nem alkalmas.

Miért érdemes hőszivattyúra váltani?

Költség csökkentés

Jelentősen csökkenthetjük a fűtési és meleg víz előállítási költségeinket.

Környezetbarát

A hőszivattyúk a levegő gyakorlatilag végtelen, és megújuló hőenergiáját hasznosítják, működésük nem terheli a környezetet, nem használunk fosszilis energiahordozót, nincs káros anyag kibocsátás, nincs az otthonunkban szénmonoxid veszély.

Biztonságos energiaforrás

Kiszámítható, biztonságos energiaforrás.

Megtérülő beruházás

A hőszivattyú rendszerek alacsony karbantartási igény mellett, hosszú-hosszú évekig gondoskodnak otthonuk komfortjáról. A hőszivattyúk együttműködnek akár napelemes elektromos rendszerekkel is.

Nem csak téli fűtésre tökéletes, hanem a nyári hőségben is hűsíti otthonunkat.

Nem szükséges drága gázvezetéket bevezetni, sőt, olyan helyeken is használható, ahol a gázszolgáltatás nem elérhető.

Nincs szükség kéményre sem, és ennek karbantartásával sem kell bajlódnunk.

A hagyományos megoldásokhoz képest alacsony a karbantartási igénye, ami hosszú távon időt és pénzt takarít meg. Más fűtési rendszerekkel is kombinálható.

Otthonfelújítási támogatás 2024 Fűtés korszerűsítés Használjuk ki az állami támogatást!

 

Vásároljon Ön is hőszivattyút vagy fűtésre optimalizált klímát otthona energiatakarékos korszerűsítésére, ehhez pedig most állami támogatást is igényelhet (kedvezményes hitelt és vissza nem térítendő támogatást)

Hogyan zajlik egy hőszivattyús rendszer megvalósítása, kiépítése?

  • Igények felmérése, meghatározása

Először meg kell határozni, mire lesz szükség, vagy otthonunkban már milyen,  esetleg a hőszivattyús rendszerrel kombinálható fűtési rendszer van kiépítve

El kell döntenünk:

*Meglévő fűtési rendszert korszerűsítünk vagy teljesen új kiépítésről van szó?

*Mire szeretnénk használni a hőszivattyús rendszert? Hűtés / fűtés/ használati melegvíz előállítása. Esetleg egyéb célok is (pl. medence fűtés)

*Milyen beltéri egységeket szeretnénk használni? Padlófűtés, mennyezeti és falfűtés, fan-coil berendezések, radiátor…

*Hányan élnek az otthonunkban, mennyi használati meleg vízre van szükség?
*Mekkora hely áll rendelkezésre a berendezések elhelyezésére? Elfér-e egy beltéri egység megfelelő szellőzés mellett? Elfér-e a használati meleg víz tartály?

* Hova kerülhet a kültéri egység?

* Milyen elektromos betáplálással rendelkezik az otthonunk? Egy vagy három fázis? Milyen terhelhetőséggel? Van-e megfelelő földelésünk? Igénybe szeretnék-e venni a H-tarifát?

*Milyen a ház, lakás hőszigetelése, hőigénye. Tervbe van-e véve esetleg további hőszigetelés, felújítás?

  • Konzultáció, előkészítés, árajánlat

A fenti kérdések tisztázása után ki lehet választani a legmegfelelőbb hőszivattyút. Ha szükséges, és nincs saját épületgépész tervező, akkor ebben is segítünk (külön megállapodás keretében). Ha az új hőszivattyús rendszer minden részlete ismert, már elkészülhet az árajánlat a teljes munkára. Ajánlatunkban tájékoztatjuk a várható kivitelezési időtartamról és fizetési ütemezésről is.

  • Kivitelezés

Ebben a fázisban megvalósul rendszered, ahol több szakág kivitelezői is együtt dolgoznak (dolgozhatnak).

Az elkészült hőszivattyús rendszeredet alaposan teszteljük és szakszerűen beüzemeljük, használatát bemutatjuk.

  • Értékesítést követő szolgáltatások

Szervizhálózat, pótalkatrészek és karbantartási szolgáltatások. Amennyiben szükséges, a rendszeres szivárgásvizsgálatot is elvégezzük.

Fűtésre ajánlott split klímák


Otthonfelújítási támogatás 2024 Fűtés korszerűsítés: Forduljon hozzánk Ön is egyedi igényeivel és segítünk megtalálni a szükségeinek legjobban megfelelő megoldást! Működési területünk: Budapest, Pest, Nógrád és Heves megye.

Email: info@klima-budapest.eu
Telefon: 06-20-2613639

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

 
10 legjobb klíma fűtésre

www.klima-budapest.eu/futes_klimaval.html

További információk a klímával való fűtésről

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

https://klimaaruda.hu/toshiba-klima

Cascade klíma

Akciós klímák   Klíma tisztítás

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Inverteres klíma Klíma akciók

https://klimaaruda.hu/aux-klima