Egyéb

Mobil klíma

mobil klíma

Mobil klíma: működése, előnyei, hátrányai

Mobil klíma – abban az esetben választható, ha rugalmas megoldásra van szükség.  Ilyen lehet lakások, házak, műemléképületek, nyaralók klimatizálása a split klímák elhelyezésének nehézségei miatt.

Könnyen mozgathatók, áthelyezhetők egyik helységből a másikba. Az egyik legegyszerűbb berendezés, beszerelése nem igényel klímatechnikai szakembert – ez jelenti előnyüket.

 

Mit vegyünk figyelembe mobil klíma vásárlásánál?

A mobil klíma teljesítménye és a helyiségméret

Általánosságban nézve egy 40 m2 nagyobb helység lehűtéséhez legalább 3,5 kW mobil klíma szükséges, míg egy kb. 30 m2 vagy kisebb helység esetén 2,6 kW is el látja a feladatott. (Átlagos 2,6 méteres belmagasság esetén). Egy alul méretezett egység nem tudja hatékonyan lehűteni a kívánt helységet így folyamatos működésre kényszerül. Egy túlméretezett klíma esetében pedig előfordulhat, hogy túl gyakran kikapcsol.

 

Víz gyűjtő tartály

A mobil klíma hűtési folyamat közben a szoba levegőjében levő nedvességet kivonja ahelyiségből, az így keletkező víz vagy egy tartályba gyűlik össze vagy a meleg levegő kifújón keresztül párologtatja el a berendezés.  A vízgyűjtő  tartályt akár naponta többször is üríteni kell.

 

Szellőztetés

A mobil klímaberendezésnek esetében mindenképpen szükség van a meleg levő kifújására a külső környezetbe. Ez általában egy erre a célra kialakított szellőző csövön keresztül történik.

 

Zajterhelés

Motorok és kompresszorok hangot adnak ki a mobil klíma működése közben hangot adnak ki. Mivel a mobil klíma esetében, ezek egy berendezésen belül helyezkednek el így tipikusan ezek a berendezések 50-60 dB hangot bocsájtanak ki, ami igen komoly zajforrás. Ezért igen meggondolandó, hogy valóban mobil klíma vásárlása mellett döntünk-e.

 

Hol használható leginkább a mobil klíma?

Leginkább csak olyan helyen ajánlott használni, ahova más klímaberendezés szerelésére nincs mód, a kivitelezés nem lehetséges. Vagy a split klíma telepítése nem megengedett, például műemléki védettség alatt álló épületek – ekkor egyedüli kompromisszumként szóba jöhet, amennyiben a magas zajszintet el tudjuk viselni.

 

Általunk forgalmazott mobil klíma berendezések:

 

Fisher FlexiMobil – mobil klíma

Kompakt készülék

  • A különleges technikai megoldásnak köszönhetően a többi mobil klímával ellentétben akár kültéren is elhelyezhető, így a helyiségben nincs semmilyen zajforrás.
  • A beltéri kezelőegységnek köszönhetően, a távirányító segítségével kényelmesen beállítható a kívánt hőmérséklet.
  • Hordozható, helytakarékos kivitel, így könnyen elhelyezhető.
  • Az innovatív elpárologtató technológiának köszönhetően, nincs cseppvíz, így egyáltalán nem kell a cseppvíztartályt üríteni.
  • Erőteljes párátlanító üzemmód, akár 60 liter/nap vízleválasztással.

 

Modell Hűtőteljesítmény Alapterület Helyiség mérete
FPR-90DE-R 2,6 kW 20 m2 4×5 m
FPR-120DE-R 3,5 kW 35 m2 5,5×6 m
FPR-140DE-R 4 kW 45 m2 6×7,5 m

 

Mobil klíma árak

FPR-90DE-R (2,6 kW) ára bruttó 135.000,- Ft.

FPR-120DE-R (3,5 kW) ára bruttó 150.000,- Ft.

FPR140DE-R (4 kW) ára bruttó 186.000,- Ft.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak Budapest területén és Gödöllő 20 km-es körzetében vállaljuk a mobil klímák kiszállítását!

A kiszállítás költsége bruttó 5.000,- Ft. Split klíma egyidejű telepítése esetén a mobil klíma kiszállítása díjmentes.