Klíma allergia ellen

Sokan nem is gondolnák, milyen nagy segítség lehet az inverteres klíma allergia elleni küzdelemben!

klíma allergia ellen

Tanácsok a tünetek csökkentésére:

1. Megelőzés

Természetesen mindig orvoshoz kell fordulni, hogy megállapíthassák a pontos diagnózist és a kezelés megkezdése érdekében. Nem elhanyagolható kivizsgálni, hogy valóban allergiás-e. Ha megállapítják, hogy valóban az, akkor mindenképpen tisztázni kell, hogy mire/mikre és milyen mértékben.

Allergia esetén általánosságban elmondható, hogy a gyógyszeres kezelés csak akkor igazán hatásos, ha preventív jelleggel történik, azaz már a szezon előtt elkezdi szedni az allergiában szenvedő a felírt tablettákat.  A patikákban szívesen segítenek a gyógyszerek kínálatának bemutatásában, megismertetésében.  A legtöbb esetben antihisztamin alapú gyógyszerek segítenek az allergiás tüneteken, ezekből saját tapasztalataink alapján érdemes kipróbálni több készítményt is, illetve indokolt lehet időnként váltani közöttük.  Esetleg bizonyos étel típusok étkezésünkből való elhagyásával is próbálkozhatunk a tünetek csökkentése érdekében (glutén, laktóz..).

2. Klíma allergia elleni küzdelemben nagy segítséget jelenthet!

Amikor azonban minden megelőzési próbálkozás ellenére megjelennek a kínzó allergiás tünetek, van még egy lehetőség: minimálisra kell az allergénekkel való érintkezést. Ennek egy modern és jól működő módja, ha lakásától, távol tartja a polleneket légkondicionáló, klímaberendezés segítségével. Csukja be az ablakokat, indítsa be a klímát, és a kellemes hűvös mellett a pollenmentes levegőt is élvezheti!

Van olyan inverteres split klíma, amelyhez alapból jár a szobánkból az allergéneket kivonó szűrő és van, amihez kiegészítésként rendelhető. A legtöbb szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, a gombaspórákat és minden káros mikroorganizmust. Második lépésben  antioxidáns hatású vegyületekkel pusztítják el a kórokozókat. Az ionos szűrő ultra-finom kerámia-szemcsés bevonatú és kibocsátott ionjaival megköti a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A klíma berendezések így biztosítják a tiszta, baktériummentes, egészséges levegőt minden otthon tartózkodónak, akkor is, ha nincs lehetőség a házban a pollenek miatt szellőztetni.

3. Vízzel a pollenek ellen

Megteremtette otthon a pollenmentes mennyországot? A következő lépés, hogy Ön se vigye haza őket. Hazaérve célszerű azonnal levetkőzni, majd a lehető leggyorsabban kimosni a ruhákat, hiszen allergia szezonban kint tartózkodva a ruháján is rengeteg pollent szállít haza. Erőteljesen javasolt továbbá gyakori időközönként zuhanyozni. Nem feltétlenül szükséges minden alkalommal tusfürdővel és samponnal, a vízzel önmagában meg tud szabadulni a pollenektől. Érdemes lehet továbbá az ágyneműket is rendszeresebben mosni a kritikus időszakban, hiszen a hajáról is rengeteg pollen kerülhet a párnára, szó szerint álmatlan éjszakákat okozva ezzel.

4. Edzés

Nem tudományosan bizonyított tény, de rengeteg beszámolót lehet olvasni arról, hogy a tünetek is enyhülnek, amennyiben jobb kondiban van a beteg. Arra azonban mindenképpen figyeljen, hogy allergia szezonban lehetőleg ne a természetben sportoljon!

5. Tünetek kezelése

Kénytelenek vagyunk persze a fentieken túl a fellépő tüneteket is enyhíteni! Sokféle lehetőség van, bővebben a patikákban lehet érdeklődni: orrspray, csalántea, sós víz, antihisztamin készítmények…

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

Allergia elleni klíma szűrők

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Panasonic klíma

Cascade klíma

A klímaszerelés menete

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Új klíma előnyei  Klíma tisztítás

Klíma akciók Klíma szereléssel együtt  

Klímaszerelés házilag