Hűtő-fűtő klíma árak szereléssel

Hűtő-fűtő klíma árak szereléssel

Klímavásárlás: a készülék és a klímaszerelés is fontos

Klímavásárláskor nem elég csak a legjobb készülékre koncentrálni. Fontos, hogy megfelelő klímaszerelőt is találjunk, aki a készüléket szereléssel együtt kínálja, és aki akár a készülék egész életútját végigkísérheti.

A klímaszerelés során a szakemberek gondoskodnak arról, hogy a készülék megfelelően legyen felszerelve, és hogy a működése biztonságos legyen. Emellett a klímaszerelés során a szakemberek felvilágosítást nyújtanak a készülék használatáról és karbantartásáról.

A klímavásárlást követően fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk a készüléket. A karbantartás során a szakember eltávolítja a készülékből a szennyeződéseket, és ellenőrzi a készülék működését. A rendszeres karbantartás meghosszabbítja a klímaberendezés élettartamát, és csökkenti a meghibásodások kockázatát.

A klíma karbantartásának elhanyagolása a következő problémákhoz vezethet:

 • A készülék hatékonyságának csökkenése
 • A meghibásodások kockázatának növekedése
 • A készülék élettartamának csökkenése

A klíma karbantartása tehát nem csak a készülék hatékonyságának megőrzése, hanem az élettartamának meghosszabbítása érdekében is fontos.

A mai új klímaberendezések hatékonyan fűthetnek is. Gazdaságos és kényelmes fűtést biztosítanak.

Klímavásárlás: fűtésre is használható?

A klímaberendezések egyre népszerűbbek, és már nem csak a nyári hőségben használják őket. A modern klímák ugyanis tökéletesen alkalmasak az év bármely szakában történő fűtésre is.

Klímával fűteni gazdaságos?

Sokan tartanak attól, hogy a klímával való fűtés túlságosan megdobja a villanyszámlát. Azonban ez nem feltétlenül van így. Amennyiben a megfelelő klímát választjuk, és bizonyos feltételek teljesülnek, akkor akár 15 százalékot is megtakaríthatunk a fűtési költségeinken.

Mi a legfontosabb a klímaválasztásnál?

A klímaválasztásnál számos szempontot kell figyelembe venni. A legfontosabbak a következők:

 • Teljesítmény: A klímának megfelelő teljesítményűnek kell lennie ahhoz, hogy hatékonyan felfűthesse az adott helyiséget.
 • Fűtési hatásfok: A fűtési hatásfok azt mutatja meg, hogy mennyi hőenergiát állít elő a klíma 1 kilowatt bevitt elektromos energiából. A magasabb fűtési hatásfok gazdaságosabb fűtést eredményez.
 • Működési tartomány: A működési tartomány azt mutatja meg, hogy milyen hőmérsékleten tud a klíma hatékonyan fűteni. A szélesebb működési tartományú klímák nagyobb hőmérsékletkülönbség esetén is képesek hatékonyan fűteni.

Fűtésre optimalizált klímák

A hűtő-fűtő klímák között is találhatunk olyanokat, amelyeket kifejezetten a fűtésre optimalizáltak. Ezek a klímák kiemelkedően jó fűtésteljesítménnyel rendelkeznek, és széles működési tartományban képesek hatékonyan fűteni.

Következtetés

A klímavásárláskor fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, és a megfelelő klímát válasszuk ki. Ha a megfelelő klímát választjuk, és bizonyos feltételek teljesülnek, akkor akár gazdaságosan is fűthetünk klímával.


Hűtő-Fűtő klíma árak szereléssel együtt 

Ezek a készülékek egészen más elven működnek, mint egy elektromos radiátor, vagy éppen egy gázkazán. Tehát ha belátjuk, hogy azzal csak jót tehetünk, ha olyan klímát választunk, mely nem csak nyáron, de ősszel, vagy télen is bátran használható fűtésre, már csak azt kell kitalálnunk, hogy milyen készülék mellett tegyük le a voksunkat. 
Az, hogy az adott klímaberendezés mennyibe fog kerülni, leginkább a felhasználó igényeitől függ, éppen emiatt érdemes lehet oldalunkon szét nézni, annak érdekében, hogy a számodra legideálisabb készüléket válaszd végül!

Cégünk esetében fontos kihangsúlyozni azt, hogy az árak minden esetben tartalmazzák a készülék kiszállítását is.

Miért van szükség a felmérésre, ha hűtő-fűtő klímát szeretnénk? 

Valószínűleg mindenki olyan klímaberendezést szeretne vásárolni, mellyel használat során biztosan meg lesz majd elégedve, éppen emiatt a választást nem érdemes elkapkodni. 
Ezért lehet érdemes klímaszerelő segítségét is kikérned azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen típusú, milyen márkájú, illetve, hogy milyen teljesítménnyel bíró klímát vásárolj meg. 
Cégünk munkatársai egy helyszíni felmérés alkalmával tudnak segíteni azzal kapcsolatban, hogy megtaláld a számodra legideálisabb készüléket. A felmérés ára ingyenes.


A klímaszerelést az alábbi területeken vállaljuk:
•    Budapest
•    Pest megye keleti része, pl:

 • Gödöllő
 • Veresegyház
 • Fót
 • Dunakeszi
 • Göd
 • Mogyoród
 • Pécel
 • Vecsés

hűtő-fűtő klíma árak szereléssel

Hűtő-fűtő klíma árak szereléssel

A hűtő-fűtő klíma kiválasztása mellett kulcsfontosságú a szakszerű felszerelése. A klíma szakszerű üzembe helyezése a klíma hosszú élettartam és kifogástalan működés alapfeltétele.

Röviden összefoglalva a klímaszerelés menete a következő:

Kiszállás a helyszínre

Kültéri és beltéri egység helyének kijelölése

Bútorok letakarása, elpakolása

Fal átfúrás

Kábel csatornázás

Beltéri egység felszerelése

Betápvezeték bekötése

Kondenzvíz elvezetés kiépítése

Kültéri egység felszerelése

Kültéri és beltéri egység összekötése

Nitrogénes nyomáspróba

Csővezeték vákuumolás

Szükség esetén hűtőközeg rátöltés

Fúrások javítása

Takarítás

Klíma szerelés kezdő lépései

Legelőször is véglegesítjük ügyfeleinkkel a kültéri és a beltéri egység helyét,  az őket összekötő rézcsövek és elektromos vezetékek útvonalát, a kondenzvíz elvezetésének módját, helyét, az elektromos betáplálás kiépítését.  

Ezután a beltéri egység alaplapját felrögzítik fel a falra, majd a rézcsövek és elektromos kábelek útvonalának kiépítése következik dekor csatornában, vagy igény esetén falhoronyban.  Természetesen a falba vésés nagyobb bontási munkálattal járó, költségesebb megoldás, ami után helyreállító munkálatok (pl. festés) szükségesek, de ezzel a módszerrel a csövek és kábelek teljes egészében eltüntethetők.  A split klíma felszerelése alapesetben egy faláttörést tartalmaz. Ezt követően a kültéri egység tartókonzolját is felszereljük.

A hűtőkör kiépítése

A klímaszerelés következő lépése a légkondicionáló beltéri és kültéri egység kalorikus körének vegytiszta és szigetelt rézcső párral való összekötésével folytatódik. A kondenzvíz gravitációs vagy kondenzvíz-szivattyús elvezetése után az elektromos betáplálás kiépítése.

A légkondi szerelés befejező szakasza

Ezután kerül sor a csövek és kábelek összekötésére, majd a gép, illetve a csőrendszer vákuumozására és hűtőközeggel való feltöltésére. A klímaszerelés megkezdésekor a kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget, ami egy kisebb rendszer csővezetékeibe elegendő, de vannak esetek, amikor a hosszú csövezés miatt szükséges az utántöltés. A klímaszerelő szakember elektromosan is összeköti a készülék egységeit, valamint beköti a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket. Ha minden rendben zajlott, a készülék elindítható, aminek működését nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy a teljesítmény és működés nagy terhelés esetén is megfelelő legyen.

Mennyi ideig tart a klíma beszerelése?

Sok esetben nem lehet pontosan meghatározni, de alapesetben nagyjából 4-6 óra között van. Előfordulhatnak szerelés közben felmerülő, előre nem látható problémák, különleges esetek, melyek megnövelik vagy éppen csökkentik ezt az időtartamot.

A klímaszerelés aktuális díjairól bővebb információk


Példák klíma választékunkból:


Bízza ránk a hűtő fűtő klíma beszerelést! Kérjen tőlünk árajánlatot!

Klíma berendezések szakszerű szerelése megfizethető árakon Budapesten és Pest Megyében.

Telefon: +36-20-2613639

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

10 legjobb klíma fűtésre

Klímaszerelés menete

Tudnivalók klíma vásárlás előtt

Fűtés klímával

klima-budapest.eu

Akciós klímák

Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma

Klíma tisztítás

Új klíma előnyei

Klíma akciók