beltéri egység

Beltéri egység: a multi klíma rendszer épületen belülre szerelt része. Önállóan nem működőképesek, a megfelelő kültéri egységet hozzá kell párosítani. Ugyanolyan klíma típusok párosíthatók csak össze, a megfelelő kültéri egység függ a klimatizálandó helyiség(ek) nagyságától és számától (így persze a rákötött beltéri egységek számától is). Többféle kivitelű klíma beltéri egységet lehet egyszerre a kültéri egységre kötni. Ilyen lehet pl.: az oldalfali , parapet, kazettás , vagy a légcsatornás kivitel.

Az ügyfelek által a leggyakrabban megvásárolt kiviteli forma az oldalfali multi split klíma. Nem véletlenül, hisz ez az árkategóriák közül a legalsó. Könnyen elhelyezhető bármely oldalfalon, a padlószinttől a legjobb, ha 220-230 cm-re kerül felszerelésre. De tetőtérben a megfelelő függőleges falak hiánya miatt előfordul, hogy nem lehet felszerelni.

A kazettás kivitelt már ritkábban szereljük a lakosság részére, inkább irodákban, hivatalokban, közületeknél megszokott a rendelése. Időnként  családi házakban is találkozhatunk velük, itt legtöbbször nagyobb területekre, pl. nappaliba kerül beszerelésre. Legtöbbször a négy irányba fújni tudó változatot választják (úgynevezett 4 utas berendezés), hisz így kerülhet a levegő a nagyobb tér minden részébe. Viszont hátránya, hogy csak álmennyezetben kerülhet felszerelésre

Légcsatornázható egység: Talán a legköltségesebb, de a legkomfortosabb is. A klímán kívül rengeteg egyéb anyag és eszköz (légcsatorna, anemosztát, stb..) szükséges a rendszer kialakításához. Csak álmennyezettel rendelkező helyiségekbe helyezhető el.

Álmennyezeti/parapet kivitelezési forma: Szinte mindenhová felszerelhető, de azért kevésbé elterjedt, leginkább árfekvése miatt.  A kétféle elhelyezésre azért van lehetőség (mennyezet alá vagy parapet) mert a kondenzvíz tálca pozíciója változtatható.

Konzol klíma: Kinézetében teljesen megegyezik az álmennyezeti/parapet egységgel, azzal a különbséggel, hogy ennek a kondenzvíz tálcája nem változtatható, ezért mennyezet alá nem szerelhető.

1–12 termék, összesen 27 db