Otthonfelújítási támogatás klímára 2022


Otthonfelújítási támogatás klíma vásárlásra, cserére


Klímák – szereléssel, otthonfelújítási támogatással féláron


Az Otthonfelújítási Támogatás klíma vásárlásra történő (rész)felhasználása ideális lehetőség a családoknak, mert ez most akár fele összegből is megvalósítható!

A gyermeket nevelő családok otthon-felújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendeletben (a továbbiakban: Rendelet) foglaltak alapján klíma készülékekre is igénybe vehető a támogatás. Tehát a nálunk vásárolt klímák árának az 50%-a az otthonfelújítási támogatás keretein belül visszaigényelhető az arra jogosultak számára. Bármelyik klíma készülékre igénybe vehető az állami támogatás magánszemélyeknek, megkötés nélkül.


otthonfelújítási támogatás klíma


Ön és családja már régóta szeretné, ha otthona mindig az Önöknek megfelelő hőmérsékletű lenne?


Örülnének, ha nem kellene a nyári forróság miatt szenvedniük?


Jó lenne, ha megkönnyebbülhetnének az allergia szezonban?


Már nagyon szeretnének egy gyors, kényelmes, gazdaságos fűtésre váltani? Ősszel és tavasszal jó lenne egy villámgyors fűtési mód?


Ha most élnek a támogatás lehetőségével, ezentúl dizájnos, modern inverteres klímák biztosíthatják szinte észrevétlenül, professzionális szűrőkkel felszerelve, csendesen a mindig tiszta, friss levegőt Önnek és családjának!


Miért szerezzen be tőlünk klímát az otthonfelújítási támogatás igénybevételével?

1. Klímák akár féláron!

Itt a nagy lehetőség, hogy akár féláron modern, megbízható hűtő-fűtő inverteres klímával szereljék fel otthonukat! Minőségi, a legmodernebb műszaki megoldásokkal rendelkező inverteres klímával szerelhetik fel most otthonukat, melyet talán csak évekkel később engedhettek volna meg maguknak.

2. Ingyenes felmérés

A kiszállás során szakmai tanácsainkkal segítünk Önöknek az igényeiknek leginkább megfelelő készülék kiválasztásában, a megfelelő méretezésben és az ingatlan adta lehetőségek szerinti legjobb elhelyezésben.

Van, akinek fontos a wifis elérhetőség, a különleges design vagy fűtésre is ajánlott klímát keres.

Kiemelkedően energiatakarékos klímát szeretne, esetleg profi fűtésre optimalizáltat keres?

Kisgyermekes családként a rendkívül csendes működésű klímát keresik, vagy komplett egészségvédő szűrőkkel ellátott légkondiban gondolkodnak?

És még természetesen sokféle szempont, igény lehet, melyekben mind tudunk tanácsot adni, megfelelő klímát javasolni.


3.Fűtés korszerűsítésre is nagyszerűen felhasználható


A hőszivattyús fűtésre is ajánlott klímák manapság már igazán modern megoldást jelentenek. Ráadásul gazdaságos, kényelmes, tiszta, környezetbarát és gyors fűtési módot jelent, miközben a nyári hűtésünk is meg van oldva a fűtő berendezésünkkel. Fűtési igény esetén is a klíma márkák és típusok széles választékát tudjuk bemutatni.


4. Kitűnő lehetőség modern, szűrőkkel ellátott készülékek beszerzésére


Ki ne örülne annak, ha tiszta, szűrt levegőjű helyiségben lehet, melyből a vírusok, baktériumok, allergének, pollenek és egyéb szennyeződések nagy részét eltávolították? Ma már a modern, minőségi split klímaberendezések kiváló légtisztító szűrőkkel vannak ellátva. Mivel egy split klíma beltéri egységén a működése során rengetegszer keresztülmegy a szoba levegője, így adja magát a lehetőség, hogy az átáramlás során ki tudjuk szűrni a levegőből a káros anyagokat, védve ezzel a magunk és családunk egészségét.




Javasoljuk, hogy időben vegye fel velünk a kapcsolatot és vegye igénybe szolgáltatásainkat, mert szezonban – csak úgy, mint a legtöbb klímás cégnél – rendszerint hetekre-hónapokra előre le vannak kötve a szerelési időpontjaink.


Tehát ha szeretné igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, keressen fel minket a nyári szezon előtt!


Segítünk kiválasztani, hogy lakásába melyik légkondícionáló berendezés lehet a legmegfelelőbb.




Az Otthonfelújítási támogatás klíma vásárlásához tudnivalói röviden:

  • vissza nem térítendő támogatás
  • 1 alkalommal lehet igénybe venni
  • anyagköltségre és munkadíjra is fordítható az összeg, fele-fele arányban, tehát maximum 1.500.000 Ft anyagköltségre és 1.500.000 Ft munkadíjra
  • az állam a felújítás költségének a felét állja, legfeljebb 3.000.000 Ft-ot, a másik felét a felújító családnak kell biztosítania
  • a kivitelezés kapcsán folyamatosan gyűjteni kell a számlákat, és a kivitelezővel szerződést kell kötni, ezeket kell majd a Kincstárhoz benyújtani
  • a pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni.


Ki pályázhat?

  • a legalább 1 gyermeket váró vagy nevelő, azonos lakóhellyel rendelkező házastárs vagy élettársak együttesen – már a 12. hetet betöltött magzat is számít és még a 25 éves gyermek is – , ha együtt él családjával. Elvált szülők esetében pedig – amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyerek nevelésében – megoszthatják egymás között a támogatást.
  • aki minimum 1 éves folyamatos társadalmi jogviszonnyal rendelkezik
  • az akinek az állami adóhatóságnál nincs nyilvántartott köztartozása.
  • CSOK mellé vagy után is igényelhető, valamint a Babaváró hitel mellé is. Sőt, elváltak és nem házasok is igényelhetik.

Mennyi az otthon felújítási támogatás mértéke?

A számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3.000.000 Ft.


Mikortól vehető igénybe?

2021. január 1.-jét követően elindult felújítások esetében, legkésőbb 2022. december 31.-ig.

Hogyan és hol igényelhető az otthon felújítási támogatás?

A Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon keresztül igényelhető, a Kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton vagy személyesen a Kormányablaknál nyújtható be.

Hogyan történik az elbírálás?

A Kincstár a beadást követő 30 napon belül – a beérkezés sorrendjében – dönti el a támogatás összegét. Hiánypótlásra 1 alkalommal kerülhet sor.

Milyen építési tevékenységek támogathatók?

  • többek között klímaberendezés beépítése, cseréje is.

A programmal kapcsolatos részletek a Magyar Közlöny november 25.-ei számában olvashatók, amelyet ide kattintva tudnak letölteni.


Kérjen tőlünk egyedi árajánlatot!


Telefon: +36-20-2613639
email: info@lnagroup.eu


Vagy írjon nekünk most:

Syen klíma Klímaszerelés menete

Tudnivalók klíma vásárlás előtt

klima-budapest.eu Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Akciós klímák Fűtés klímával

Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?

Inverteres klíma Klíma tisztítás

Klíma akciók Klíma szereléssel együtt