Klíma 2023

Milyen klíma berendezést érdemes vásárolni 2023-ban?

Sokan felteszik nekünk a kérdést, hogy szerintünk melyik a legjobb klíma márka. Erre természetesen nem lehet egy típus vagy klíma márka bemondásával válaszolni. Nincsen olyan, hogy legjobb klíma, legjobb légkondícionáló. Ma már nagyon sokféle igénynek megfelelni tudó, rengeteg funkcióval felszerelt klímaberendezés található a piacon – szerencsére. Így rengeteg féle felhasználói igényt ki tudnak elégíteni.  Klímavásárlás előtt érdemes tájékozódni és felmérni saját igényeinket, akár kompromisszumot kötve abban, hogy mennyi funkcióval és egyéb jó tulajdonsággal ellátott légkondit tudunk és akarunk megengedni magunknak. Nem biztos, hogy minden modern megoldásra valóban szükségünk van (pl. sokan semmire sem használják a wifi funkciót vagy nem kell a legmagasabb SCOP értékkel rendelkeznie, ha nem akarjuk kizárólag ezzel fűteni lakásunkat).

 

Legjobb klíma 2023

Milyen funkciókat találhatunk a  modern klímákban 2023-ban?

 

* Új fejlesztés: klímák mesterséges intelligenciával felszerelve

A legújabb fejlesztésű klímák intelligens tanulási funkciója a mesterséges intelligencia (MI, vagy angolul AI) segítségével felhasználói szokásokat és egyéb külső tényezőket vesz figyelembe működése során. A légkondicionáló a legoptimálisabb működési profilt alkalmazza, melynek köszönhetően minimum 10% energiát takarít meg, de hosszú távon elérheti a 20% energia megtakarítást is.

MI-vel vezérelt klímák:

Gree Smart R 3,5 kW-os klíma

Hisense Energy Pro Plus klíma 3,5 kW

Hisense Energy Nordicklíma 3,5 kW

Gree Smart R klíma mesterséges intelligenciával

* Fűtés klímával, fűtő klíma:

A klímával való fűtés egyre népszerűbb megoldás hazánkban is, hiszen számos előnnyel rendelkezik.

Főbb előnyök:

  • Gazdaságos: A modern hőszivattyús klímák akár 4-5-ször hatékonyabban használják fel az energiát, mint az elektromos fűtőpanelek.
  • Kényelmes: A klíma beállításával könnyedén és gyorsan szabályozhatja a hőmérsékletet a lakásában.
  • Tiszta: A klíma levegőtisztító funkciója segít a pollenek és egyéb szennyeződések eltávolításában.
  • Környezetbarát: A hőszivattyús klímák nem bocsátanak ki káros anyagokat a környezetbe.
  • Biztonságos: nincs szén-monoxid mérgezés veszélye
  • Nyári hűtés: A klíma berendezés ugyanúgy alkalmas hűtésre, mint fűtésre.

A H-tarifa továbbra is korlátlanul kedvezményes áron elérhető a téli fűtési időszakban. Ez azt jelenti, hogy a klímás fűtés gazdaságosabb lehet más fűtési megoldásokkal összehasonlítva.

Csökkentse fűtési költségeit klímával!

  • A fűtési költségek növekedése miatt egyre többen keresnek alternatív megoldásokat.
  • A klímák egyre kedvezőbb áron elérhetőek, és a technológia is fejlődik.
  • A klímák számos előnnyel rendelkeznek, beleértve a gazdaságosságot, a kényelmet, a tisztaságot és a környezetbarát technológiát.

Példák fűtésre ajánlott klímákra:

Hisense Wings Pro klíma 3,4 kW

Hisense Energy Pro klíma 2,6 kW

Hisense Energy SE 3,5 kW-os

Hisense Fresh Master 3,5 kW

Gree Comfort X klíma 3,5 kW

Gree Smart R 3,5 kW-os klíma

Cascade Vision klíma 3,5 kW

További információk:

Fűtés klímával

Fűtő klíma

10 legjobb klíma fűtésre

Klímás fűtés

* Szabályozható páratartalom

Ez a különleges klíma valós idejű páratartalom kijelzéssel rendelkezik és a párátlanítás %-os pontossággal szabályozható hűtés és párátlanítás módban.

Gree Smart R 3,5 kW klíma páratartalom szabályzással

* Dizájn klímák

Egy stílusos megjelenésű, letisztult formavilágú klímaberendezés különleges külsejével tökéletesen illik egy mai, modern otthonba, irodába. A letisztult design elsőre talán nem tűnik fontosnak, de ha jobban belegondolunk, akkor bizony egész évben, sőt évekig nézni fogjuk a légkondit, akkor is, ha csak a nyári szezonban használjuk hűtésre. Egy ilyen stílusos klímaberendezés ráadásul általában kiemelkedően magas teljesítménnyel, sokféle kényelmi funkcióval is együtt jár.

A nagyobb klíma gyártók ezért is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a termékeik esztétikus megjelenésére, sőt,külön design klíma típusokat is piacra dobnak, hogy ki tudják elégíteni az egyre növekvő igényt a különleges megjelenésű klímák iránt. Ezért akár művészi, különleges színű, formájú klímákat is piacra dobnak.

Design szempontból a lényeg persze a beltéri egységeken van, ezekből egyre változatosabb megjelenésűek jelennek meg, melyekből válogathatunk egyéni ízlésünk szerint, igazítva klímánk megjelenését otthonunk stílusához.

Néhány design klíma:

Hisense Apple Pie klíma 3,5 kW

Cascade Black Art 2,6 kW klíma

Gree Dark X klíma 2,6 kW

TCL Fresh-In klíma 3,5 kW

Gree Prestige Design klímák

Design klíma választékunk

*UV-C fertőtlenítő funkció

Az UV-C fény elpusztítja, roncsolja a kórokozók DNS-ét. Előnyei: csökkenti a légzőszervi betegségek kialakulását, jobb levegőminőség, csökkenti a megbetegedések számát.

Hisense Hi-Comfort 3,5 kW klíma

Gree Smart R 3,5 kW-os klíma

Hisense Hi-Comfort klíma

* Kiemelkedő teljesítményű, energiatakarékos klímák a legjobb hatékonyság eléréséhez

Sokféle egyéb funkció, kényelmi szolgáltatás is fontos lehet számunkra új, modern klímánk kiválasztása során az előbbiekben felsoroltakon kívül. Ilyen lehet többek között a kiemelkedő teljesítmény  (A++ vagy A+++ energiaosztály) és a minél jobb energiahatékonyság is.

Energiahatékonyság: mit jelent a SEER/SCOP érték?

Ha energiatakarékos, pénztárcakímélő klímaberendezést szeretnénk vásárolni, mindenképp minél magasabb értékű készüléket keressünk.

SEER / SCOP: A klímaberendezések energiahatékonysági jósági fokát jelenti, tehát, hogy a befektetett elektromos teljesítményből mennyi hűtési-, illetve fűtési energiát lehet nyerni. Minél magasabb ez a szám, annál hatékonyabb a készülék.

Példák kiemelkedő energiahatékonyságú klímákra:

Gree Amber Royal 3,5 kW-os klíma

Hisense Energy Pro Plus klíma 3,5 kW

Hisense Energy Nordic klíma 3,5 kW

* Felhasználóbarát vezérlés, hogy mindenki könnyen használhassa klímáját

Fontos lehet ez a szempont is, pl. idős személyeknek, vagy látássérült személyeknek, de más okokból is fontos lehet, hogy egyszerű legyen a klíma beállítása, a távirányító kezelése vagy épp az otthoni karbantartás is könnyen elvégezhető lehessen.

Gree G-Tech klíma 2,6 kW

* Négyirányú légterelés (más néven 3D légterelés)

Ez a funkció azt a célt szolgálja, hogy ne fújja közvetlenül ránk a hideg levegőt a klíma készülék. A Gree klíma teljes termékválasztéka tudja ezt a funkciót. 

Példák négyirányú/3D légtereléssel működő klímákra:

Hisense Wings Pro klíma 3,4 kW 4 irányú légtereléssel

Gree Comfort X 3,5 kW klíma 3D légtereléssel

Syen Muse klíma 3D-vel

* Egyéb szempontok, mivel sokféle igényt kell kielégítenie klímáinknak:

Légtisztító szűrők egészségünk védelméért

A mai világban egyre fontosabb, hogy otthonunk, munkahelyünk levegője tiszta, por- és baktériummentes legyen. Egyre többen szenvednek allergiában, asztmás megbetegedésben is, nekik egyenesen nagy segítség a magas pollenkoncentrációjú időszakokban a tisztított levegő segítségével a tünetek, rohamok csökkentése, megelőzése. megléte, A modern klímákba már a legkülönfélébb légtisztító szűrőket építik be.

Extra csendes működés, hogy családunk életét ne zavarja, akár az alvásban sem, főleg, ha a hálószobában van a beltéri egység elhelyezve.

Kompakt méret, mely például kis hely esetén lehet fontos szempont.

Ezeken kívül még persze számos szubjektív szempont is felmerülhet új klímaberendezésünk beszerzése során. Kérdéseivel bátran keresse meg munkatársainkat!

Új klíma készülékünk kiválasztása előtt fontos, hogy informálódjunk az elérhető készülékek tulajdonságairól, funkcióiról és előre tisztázni tudjuk magunkban, hogy számunkra mik azok a fontos szempontok, elengedhetetlen tulajdonságok, melyeket leendő új légkondícionálónktól feltétlenül elvárunk!

Klimatizálással és klíma készülékekkel kapcsolatos tanácsainkkal segítünk Önnek!

Várjuk megkeresését:

+36-20/261-3639

info@lnagroup.eu 

Írjon nekünk, várjuk megkeresését!

 

 

Hogyan vásároljunk klímát? És hogyan NE?

Panasonic klíma  Cascade klíma 10 legjobb klíma fűtésre

Syen klíma

A klímaszerelés menete  

Fűtés klímával   Klíma tisztítás, klíma karbantartás

Mennyit fogyaszt a klíma?   Inverteres klíma

Új klíma előnyei    Klíma akciók

Klíma szereléssel együtt Klíma tisztítás

Klímaszerelés panellakásba

Klímaszerelés házilag